+ Irodalom

Elhunyt Kriszt Magdolna

2016. május 23-án hajnalban meghalt Kriszt Magdolna kultúra- és irodalomszervező, szerkesztő, a Litera egykori munkatársa, barátunk. Augusztusban lett volna negyvennyolc éves.

2016. május 23-án hajnalban meghalt Kriszt Magdolna kultúra- és irodalomszervező, szerkesztő, a Litera egykori munkatársa, barátunk. Augusztusban lett volna negyvennyolc éves – írja a litera.hu portál.

Kriszt Magdolna 1968. augusztus 16-án született Budapesten. 1990-ben a József Attila Kör (JAK) munkatársaként kezdte pályafutását. 1992-98 között elvégezte a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar szakát. Ez idő alatt a pécsi Tanulmány Kiadó külső munkatársa volt. Az egyetem befejezését követően a József Attila Kör irodalmi egyesület titkári teendőit látta el, és többek között részt vett a JAK-füzetek kiadói előkészítői munkálataiban.

2005 őszétől rendezvényszervezőként, pályázati referensként és szerkesztőként dolgozott: kultúra-, illetve irodalomszervezőként és pályázati referensként a Budavári Labirintusban, a Nyitott Műhelyben, a Harmónia Dzsesszműhelynél, színházi, művészeti titkárként az RS9 Színházban és a Dominó Művészeti Egyesület Színházában. A Millenárison rendezett Légyott irodalmi orfeum egyik szervezője volt.

A litera.hu irodalmi portál részletesen közli életrajzát.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Arch angelo

    2016-05-27 - 09:04

    R I P

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top