+ művészet & politika

Új sztárzenekar a láthatáron?

Napok óta foglalkoztatja az rock rajongókat és az újságírókat, milyen bejelentéssel áll elő június elsején a zenekar

A héten jelent meg egy honlap, amelyen lényegében nincs is más, mint egy visszaszámláló, amit június elsejére időzítettek. A Prohpets of Rage névre hallgató oldalról egy dolgot lehetett tudni előre: valamilyen módon kapcsolódik az egykori világhírű rock bandához, a Rage Against the Machine-hoz. A 2011 óta inaktív zenekar szülővárosának számító Los Angelest a héten ellepték a honlapon is látható logóval és felirattal ellátott poszterek: Take the Power Back, vagyis szerezzük vissza a hatalmat. A Zack de la Rocha, rapper és énekes által vezetett zenekar mindig is híres volt politikai elköteleződéséről és aktivitásáról, így felmerült a kérdés, itt valamifajta politikai kezdeményezésről van-e szó, vagy pedig a zenekar újraalakulásáról. Miután korábban megjelent egy álhír, miszerint a zenekar újraalakul egy Donald Trump-ellenes album kedvéért, különösen nagy érdeklődés vette körül az új a projektet.

rage against the machine

A találgatásoknak végül a Billboard magazin vetett véget, mikor kiderítette: egy új szuper formáció mutatkozik be júniusban. Az említett zenekar háromnegyede (Tom Morello – gitár, Tim Commerford – basszus, Brad Wilk – dob) alakított egy új zenekart, bevéve a Cypress Hillből ismert B-Realt és az egykori Public Enemy-tagot, Chuck D-t. A projekt nevét is utóbbi zenekar ihlette, ugyanis a Public Enemy 1988-as lemezén (It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back) szereplő dal után nevezték el az új formáció.

Nem ez az első eset, hogy a Rage Against the Machine az egykori énekes nélkül kezd új zenei projektbe. A 2000-es Renegades lemezük után, míg de la Rocha sikertelenül igyekezett beindítani szóló karrierjét, addig a banda többi tagja Chris Cornellel (Sound Garden) kiegészülve útjára indította a nagy sikereket elért Audioslave-et, ami 2007-es feloszlásáig három lemezt hozott ki.

prophets-of-rage

 

Az új zenekar június 3-án mutatkozik be a nagyközönség előtt a Hollywood Palladiumban, Los Angelesben. A koncertre pedig mindhárom, mára kultikusnak tekinthető zenekar repertoárjából válogattak dalokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top