x

Átadták az idei Wagner-díjakat

lipcsei opera

A Wagner-napok kereteiben belül átadta a Lipcsei Richard Wagner Alapítvány az idei Wagner-díjakat. A 10.000 euróval járó életműdíjat a 60 éves mezzoszoprán, Waltraud Meier vehette át a Lipcsei Operában. Meier miután otthagyta az angol és romanisztika szakot a würzburgi egyetemen, 1976-tól egy nagy váltással kezdte meg énekesi képzését.

waltraud meier

 

Würzburg, Mannheim, Buenos Aires és Dortmund után, 1983-tól állandó résztvevője a Bayreuthi Ünnepi Játékoknak, ahol először Kundry szerepét játssza a Parsifalban. A következő tíz évben folyamatosan ő alakítja Kundryt,egészen addig, amíg Heiner Müller rendező kedvéért át Izolda szerepére a Trisztán és Izoldában. 2000-ben Siglindét játssza a Walkürben Placido Domingo oldalán. Végül 2015 júniusában lépett utoljára színpadra Izolda szerepében a Müncheni Operafesztiválon.

A fiatal tehetségeknek járó 5000 eurós díjat idén a 28 éves, görög basszista, Alexandros Stavrakakis kapta, aki a pénzjutalom mellett ezzel fellépési lehetőséget is nyert a Bayreuthi Ünnepi Játékokon is.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!