+ művészet & politika

Különös dolgokat tud az Eagles of Death Metal frontembere a párizsi mészárlásról

A fegyvertartás híveként ismert Hughes bírálta a sajtót is, amiért úgymond fontos részleteket hallgatott el, például azt, hogy – mint állítja – a terroristákat már jó előre beengedték a terembe.

Törölték az Eagles of Death Metal fellépését két franciaországi fesztiválon a zenekar frontemberének vitatható kijelentései miatt.

A november 13-i párizsi terrortámadás idején a Bataclan koncertteremben fellépő zenekar énekese, Jesse Hughes egy interjúban „a beavatott muszlim személyzetet” és a „politikailag korrekt liberális mentalitást” tette felelőssé a mészárlásért.

Az időnkénti szélsőséges állásfoglalásairól ismert Taki’s Magazine-nak adott interjúban a zenész azt mondta, hogy már az előadás előtt látott gyanúsan viselkedő embereket a koncertteremben, a merényletet belülről szervezték meg, és muszlimok az utcán már a mészárlással egy időben „ünnepelték a támadást”, vagyis előre kellett tudniuk róla.

A fegyvertartás híveként ismert Hughes bírálta a sajtót is, amiért úgymond „fontos részleteket” hallgatott el, például azt, hogy – mint állítja – a terroristákat már jó előre beengedték a terembe, és a biztonsági őrök egy része tudott a készülő merényletről, sőt együttműködött a terroristákkal.

Úgy tudja, hogy az őrök közül különös módon hatan nem jelentkeztek szolgálatra azon az estén.

Azt is állította, hogy látta a teremben Salah Abdeslamot, a párizsi merényletsorozat egyetlen életben maradt tagját, noha a nyomozati eredmények soha nem utaltak arra, hogy ő is ott lett volna a Bataclannál.

Az Eagles of Death Metal zenekar a Cabaret Vert nevű vidéki és a Rock en Seine párizsi fesztiválon lépett volna fel augusztus 25-én és augusztus 26-án, a két fesztivál azonban pénteken közleményben jelentette be a koncertek elmaradását, hangoztatva, hogy „messzemenően nem értenek egyet Jesse Hughues közelmúltban tett kijelentéseivel”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top