+ Oktatás

Bírósági ítélettel teszik tönkre a szegedi egyetemet bíráló újságírót

Elkeseredett facebook-üzenetben fordult a nyilvánossághoz Szalai Balázs újságíró: Aki úgy érzi, hogy nincs átlátható hallgatói önkormányzat kritika nélkül, a következő számlaszámon tud segíteni: 11600006-00000000-58600836. Köszönet!

Elkeseredett facebook-üzenetben fordult a nyilvánossághoz Szalai Balázs újságíró:

Aki úgy érzi, hogy nincs átlátható hallgatói önkormányzat kritika nélkül, a következő számlaszámon tud segíteni: 11600006-00000000-58600836. Köszönet!

Hogy pontosan mi történt, Szlavkovits Rita leírásából tudjuk meg:

Végrehajtást kért a Szegedi Tudományegyetem az újságíró ellen, mert a jó hírnevét sértette azzal, hogy az egyetemen működő hallgatói önkormányzat működését firtatta. A perelt cikkben Szalai Balázs azt kutatta, hogy vajon tisztán folynak-e az egyetemi hallgatói önkormányzati választások. Első körben az EHÖK elnök Török Márk perelt személyiségi jogainak megsértéséért, ő elveszítette a pert. Az egyetem kiállt az elnökért, azért az elnökért, akivel kapcsolatosan tucatnyi cikk született annak sajátos vezetői tehetségéről, amelynek nyomán alapítványok és cégek szövevényes hálózata alakult ki, akinek tevékenysége nyomán számos alkalommal felmerülhetett volna az, hogy kétes hírét viszi az egyetemnek. Az intézmény mégis az újságírót vádolta jó hírnevének megsértéséért, ezért indított pert. Maguk a hallgatók a választások tisztasága miatti aggodalmukban volt, hogy petíciót írtak, aláírásokat gyűjtöttek, az újságíró mégsem tehette fel jogosan a kérdést az erről a kétkedésről szóló cikk címében sem, hogy csalnak-e még a szegedi HÖK választásokon. Az első fokon a Törvényszék az újságírónak adott igazat, a Szegedi Ítélőtáblán viszont jogosnak találták az egyetem panaszát.
Bár az újságíró azt kérte a Kúriától, hogy vizsgálják felül az Ítélőtábla döntését, a kérelem nem halasztó hatályú, így bár ez utóbbi ügyben nem született döntés, fizetni kell, most. Aki tud és akar, segítsen a „Soros György által teletömött újságírónak”!!
Erre a számlaszámra várja Balázs a szolidaritási forintokat: 11600006-00000000-58600836

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top