+ Pályázat

Pályázat: készíts denevéres videoklipet!

hollywood, Batman kiáll a denevérek védelméért - videó

Videoklip-készítő pályázatot hirdettek az év emlőse, a denevér jegyében. A Denevérre ultrahangolódva című kiírásban elsőként A Kutya Vacsorája zenekar Éji vadász című dalára kell tetszőleges technikával kisfilmet készíteni.

Keresés a weben

Videoklip-készítő pályázatot hirdettek az év emlőse, a denevér jegyében. A Denevérre ultrahangolódva című kiírásban elsőként A Kutya Vacsorája zenekar Éji vadász című dalára kell tetszőleges technikával kisfilmet készíteni.

A Vadonleső Program és A Kutya Vacsorája zenekar a tíz hazai nemzetipark-igazgatósággal, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Tom Tom Records kiadóval és a Magyar Természettudományi Múzeummal karöltve írta ki a videoklip-készítő pályázatot. Pályázni 15 és 25 éves kor között lehet. A szervezők animációs, montázs, kollázs technikával készült, valamint a felsorolt technikák szabad keverésével előállított klipet várnak. Feltétel, hogy a pályamű teremtsen egyértelmű, azonosítható kapcsolatot a dallal, elsőként A Kutya Vacsorája Éji vadász című számával. Nem nyújthatók be olyan művek, amelyeket korábban bármilyen fórumon bemutattak

A pályázattal kapcsolatban további információk megtalálhatók a www.vadonleso.hu és a www.facebook.com/vadonleso honlapján. A beküldési határidő 2016. augusztus 15., az eredményhirdetés szeptember 1-jén lesz. A zsűri tagja Csorba Gábor denevérszakértő, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese, Dorozsmai Péter zenész, a Tom-Tom Records igazgatója, Erdély Mátyás operatőr, a Saul fia című Oscar-díjas film egyik készítője, Kardos-Horváth János, a Kaukázus együttes frontembere, Váczi Kristóf, a Mikrobe zenekar tagja, Varga Livius, a Quimby és A Kutya Vacsorája ütőse, vokálosa, valamint a Vadonleső Program képviselője. A legjobb alkotásokat szeptember 10-én az Abaligeti Denevér Lógás című fesztiválon levetítik.

Az év emlőse, a denevér megmentése és népszerűsítése érdekében többek között meseíró és képzőművészeti pályázatot, valamint denevérbarát épület programot is hirdetett a Földművelésügyi Minisztérium éves tematikus programsorozata. A tárca Vadonleső programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel közösen valósítja meg Az év emlőse rendezvénysorozatot. Magyarországon 28 denevérfaj él, mindegyikük védett. A kisemlősök nagyon érzékenyek az élőhelyüket érintő változásokra: az emberi tevékenység hatására táplálkozási területeik leszűkültek, emellett a rovarirtószerek használata is jelentős károkat okozott az állományban. Az állat népszerűsítése és védelme érdekében például templomok denevérbarát kialakítását is célul tűzték ki. A 2009-ben indított Év emlőse program célja az adott évben kiválasztott faj népszerűsítése, társadalmi elfogadottságának segítése.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top