+ Színház

Rengeteg meglepetés a Müpa következő évadjában

Ősszel a népszerű irodalmi estek, a Literárium sorozatának vendége lesz többek között Esterházy Péter. A könnyűzene iránt érdeklődőket várja az év végén mások mellett az Ivan & The Parazol és a Punnany Massif csapata is.

Május 19-től már nemcsak bérletben, hanem a Müpa következő évadának egyes előadásaira is lehet jegyeket váltani. Esterházy Péter, Salif Keïta, Anoushka Shankar, Donny McCaslin, Cecilia Bartoli, Sir Antonio Pappano, a New York-i Filharmonikusok – világsztárok, vezető hazai és nemzetközi együttesek, a világhír küszöbén álló fiatal tehetségek – a Müpa a 2016/2017-es évadban is gazdag kínálattal várja a minőségi kultúra közönségét.

Salif Keita, fotó: Thomas Chene

Salif Keita, fotó: Thomas Chene

A jazz világában jól ismert Donny McCaslin Quartet – David Bowie utolsó lemezén közreműködő zenekar – novemberben lép fel a Müpában. Érkezik az afrikai zene megújítója, a mali királyi sarj Salif Keïta, és a legendás indiai muzsikuscsaládból származó szitárművész, Anoushka Shankar is. Ősszel a népszerű irodalmi estek, a Literárium sorozatának vendége lesz többek között Esterházy Péter. A könnyűzene iránt érdeklődőket várja az év végén mások mellett az Ivan & The Parazol és a Punnany Massif csapata is.

Shankar

Anoushka Shankar

A komolyzene kedvelői most már a korábban bérletben meghirdetett koncertekre egyenként is válthatnak belépőt. A Müpában lép fel a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara Sir Antonio Pappano vezényletével, Eötvös Péter Esterházy Péter szövegeire írt oratóriumát a Bécsi Filharmonikusokkal adja elő

Cameron Carpenter

Cameron Carpenter

a Müpa koprodukciójában, ismét eljön Valerij Gergijev ezúttal a Mariinszkij Színház Zenekarával, Alan Gilbert a New York-i Filharmonikusokkal, a Berlini Filharmonikusok Fúvósegyüttese, az orgona fenegyereke, Cameron Carpenter a St. Martin in the Fields zenekarával, a zene világnapján pedig Prunyi Ilona ad kamaraestet. Világhírű énekesek látogatnak a Müpába jövőre is: áriaestet ad Marcelo Álvarez, a Régizene Fesztiválon fellép Philippe Jaroussky és Simone Kermes. Cecilia Bartoli Händel hősnőit eleveníti meg, William Christie pedig a mester Messiás című oratóriumát szólaltatja meg a Les Arts Florissants közreműködésével. Mindenszentekkor Helmuth Rilling dirigálja Mozart Requiemjét, az újévet pedig immár hagyományosan Fischer Ádám nyitja Haydn Teremtésével, ezúttal a Felvilágosodás Korának Zenekarával. Az operairodalom repertoárjából Rameau: Naïs című művét mutatják be, és műsorra tűzik Bellini utolsó operáját, A puritánokat is. A Budapesti Wagner-Napok keretében a Ring mellett a Parsifal lesz látható, és újdonságként a Rienzi csendül fel koncertszerű előadásban. Számos produkció főszereplője lesz az Évad Művésze, Baráti Kristóf és az Évad Együttese, a Szegedi Kortárs Balett.

A Müpa 2016/17-es évadának folyamatosan bővülő programjaira jegyeket május 19-től lehet váltani a Müpa jegypénztáraiban és online, a mupa.hu-n keresztül.

Donny McCaslin

Donny McCaslin

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top