+ Zene

A Haydn Philharmonie már a plakátokon is jobban fest

A Magyar-osztrák Haydn Zenekar nevüket egyszerűsítették, és a kismartoni Esterházy-kastély támogatásával, a kiváló francia-német csellista vezetéséval új utakat keresnek.

Új művészeti vezetőt kapott, elhagyta nevéből az osztrák-magyar jelölést, és az év végétől a kismartoni Esterházy-kastély rezidens zenekaraként működik a Fischer Ádám által 1987-ben alapított Haydn zenekar – jelentették be sajtótájékoztatón Bécsben.

A szervezők mindig panaszkodtak, hogy a túl hosszú név gondot jelent a plakátok és hirdetések elkészítésénél, másrészt a határon átnyúló kapcsolatok hangsúlyozásának sincs már akkora jelentősége – számolt be az eseményről akismarton szervuszausztria.hu. Zenészei sem csupán magyarok vagy osztrákok lehetnek. A tavaly kinevezett

 

Nicolas Altstaedt, kiváló francia-német csellista az Esterházy Magánalapítvány támogatásával természetesen új utakat is keres a névadó és kortársai műveinek autentikus tolmácsolásában, nem zárják ki például operák előadását sem, és új zenei-művészi tartalmakkal, a klasszikus és modern zene, a jazz és a pop területén jelentkező újdonságokkal, felolvasásokkal, beszélgetésekkel kívánják bővíteni, népszerűbbé tenni Burgenland kulturális nimbuszát.

A Haydn Philharmonie rezidens zenekarkánt 2017. január 14-én mutatkozik be Kismartonban a mester Teremtés című oratóriumával. Fischer Ádám tiszteletbeli karmesterként segíti a továbbiakban munkájukat. A megállapodás 2020-ig szól.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top