+ művészet & politika

Fischer Iván: Feudális beidegződések között élünk

fischer iván

A Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója újabb Facebook-posztot tett közzé annak kapcsán, hogy a városvezetés csökkentette a BFZ támogatását.

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a Budapesti Fesztiválzenekart. Az eset óta mind Tarlós István főpolgármester, mind Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója többször is kifejtette álláspontját az ügy kapcsán. Fischer Iván legutóbb Facebook-oldalán reflektált az interjúra, ami a főpolgármesterrel készült a Klubrádióban.

Budapest Főpolgármestere ma a Klubrádióban beszélt rólam és a Fesztiválzenekarról. Semmi ujdonság, a szokásos mellébeszélés, vádaskodás. Megint nem hallottunk egyenes, férfias választ arra a kérdésre, hogy miért csökkentette a város vezetése (ugyan, ne takarózzanak már a Közgyűléssel, ők terjesztették elő) a Fesztiválzenekar támogatását hirtelen 200m Ft-tal.

Sokan a magyar ujságolvasók között azt hiszik, itt valamiféle csörtéről, adok-kapokról van szó, talán még egyes ujságírók is így látják ezt a vitát. Néhányan szerencsére mégis vannak, és őket tisztelem igazán, akik a zenekar sorsáért aggódnak, mert szeretik, és tudják, hogy az milyen kivételes érték. És akik megértik, hogy én is a zenekarért küzdök, immár 33 éve.

Feudális beidegződések között élünk. A Főpolgármester azt várja el, hogy hajbókolva köszönjük meg neki szépen, hogy a 260m Ft-ból meghagy nekünk hatvanat. Hisztinek nevezi a tiltakozást. Semmi indokot nem közöl a csökkentésről. Ha mégis megemlítjük, hogy talán még sincs rendben a szezon közepén megvonni a támogatás háromnegyedét, lejárató kampányt kezd egy csodálatos zenekar ellen. Lelke rajta.

– olvasható a bejegyzésben. A Tarlós Istvánnal készült klubrádiós interjút itt hallgathatod meg. 

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Anna Kisfaludiné Baán szerint:

    maga meg a pénzért siránkozik? nem kötelező itt élni! Aki folyton gyalázza a kormányt, az miért vár pénz a gyalázott kormánytól?

    • Edit Domján szerint:

      Asszonyom! A kormány és az általa vezérelt „önkormányzatok” a mi pénzünkből adnak vagy nem adnak valakinek. A kultúrára nem kívánnak költeni. Sportra sem, csak focira. (Uszodát nemigen építenek, kizárólag stadiont.) Továbbá az oktatásra és az egészségügyre sem költenek. A mi adónkból meg az uniós pénzekből leginkább a gazdaság élénkítésére megy a pénz, az meg azt jelenti, hogy felhízlalják milliárdokkal a Mészáros- és Garancsi-féle szerencsevadászokat. Úgy érzem, Önnek jó lehetőségei vannak. Olyan természetesnek veszi, hogy a kormány ad, hogy tényleg adni fog. Ilyen embereket szeret a kormány, aki így fogja fel a dolgokat: a király ad. Sok szerencsét! Ön itthon van. Az autonóm emberek pedig előbb vagy utóbb úgyis elhagyják ezt az országot.

  2. Pálos Trend szerint:

    Hazaárulókat, idegen országok érdekeit védő belső ellenségeket 1 szabad Magyarországon kitoloncolnának a közel-kelet egyetlen demokráciájába…apartheid Israelbe. A parazita elvonási tüneteit kezelendő remélem ez mihamarabb be is következik!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top