+ Színház

Vágy, mohóság, Dollárpapa

Az irónia határozza meg a szegedi színház legújabb évadát. Az új darabokról Spiró György, a teátrum nemrégiben megválasztott művészeti vezetője beszélt.

Az ironikus hangvétel jellemzi majd a szegedi színház új évadát. Spiró György, a teátrum nemrégiben megválasztott művészi vezetője szerint ez a legmagasabb rendű színházi ábrázolási forma.

Pinokkió, Bulgakov, Ibsen, Ödön von Horváth, az operában pedig Bánk bán, Don Pasquale és Faust: hét-hét bemutatóval készülnek a következő évadra. A premierek között szerepel az Evita, a Bánk bán, Gounod Faustja és számos komédia, így a Volpone és a Dollárpapa is, jelentette be Spiró György új művészeti vezetőként.

Az első premier Ben Jonson legtöbbször játszott műve, a Volpone. A vágyról, mohóságról és a pénzről szóló szatírát szeptember 23-ától játsszák a kisszínházban Csiszár Imre rendezésében, írja a delmagyar.hu. Szeptember 30-án három egyfelvonásos részletet állít színpadra Léner András Hubay Miklós: Néró játszik című darabjából. A nagyszínházban október 6-án csendül fel a Bánk bán László Boldizsárral, Tóbisz Titusszal, Kónya Krisztinával és Nadia Cerchezzel. A nemzeti klasszikust Galgóczy Judit rendezi.

Bulgakov drámáját, az orosz polgárháború idején zajló Menekülést évtizedekig nem játszották sehol. December 9-én Zsótér Sándor Kossuth-díjas rendező alkotásaként mutatkozik be ez a sajátos bulgakovi iróniával átszőtt mű. Január 27-én újabb kisszínházi premier következik Ödön von Horváth tollából: a Mesél a bécsi erdő.

Végül – Spiró szavaival – a legjobb magyar vígjátékok egyikét, Gábor Andor Dollárpapáját játsszák majd március 3-ától a kisszínházban. Horváth Péter korábban már nagy sikert aratott az eleven, tipikusan „nagyon magyar” szereplőket felvonultató darab színrevitelével. Április 7-én Háy János ősbemutatóját, az Utánképzést tűzi műsorra a teátrum Szőcs Artúr rendezésében. Az utolsó premier Gounod Faustja április 28-án, az opera zenei szépsége mellé Bodolay Géza rendezői fantáziája garantálja a szellemi izgalmat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top