+ művészet & politika

Hagyjon fel a BFZ-vel és velem kapcsolatos hamis hírek és adatok terjesztésével – Fischer Iván üzenete Tarlós Istvánnak

Budapesti Fesztiválzenekar

Fischer Iván Londonból reagált a Tarlós Istvánnal készült interjúra, melyben a főpolgármester a Budapesti Fesztiválzenekar támogatásáról beszélt. Fischer szerint valót állításokat tett a beszélgetésben.

Tarlós István főpolgármester május 9-én hétfőn nyilatkozott az ATV-nek a Budapesti Fesztiválzenekar támogatása kapcsán (a beszélgetést itt lehet megtekinteni).  Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója Londonban értesült a főpolgármesterrel készült interjúról, és egy Facebook-posztban Tarlós István több kijelentését is cáfolta.

1., Nem igaz, hogy február 8-i 14 00 órakor létrejött találkozónkon bármiféle jelzést kaptam volna arról, hogy a BFZ támogatása csökkenni fog. A találkozón Főpolgármester úr csak arról tájékoztatott, hogy miért van több politikus társának ellenérzése velem kapcsolatban. Ha ezt Főpolgármester úr nyilvánosságra hozná, sokat tenne annak érdekében, hogy a támogatáscsökkentés valódi okairól végre értesüljön a közvélemény. A találkozón semmi kritika nem hangzott el a Fesztiválzenekar működésével kapcsolatban, semmi utalás nem hangzott el támogatáscsökkentésről.

Ezután értesítést sem kaptunk arról, hogy a BFZ ki fog maradni a februári költségvetésből, és áprilisban arról sem kaptunk értesítést, hogy a közgyűlés elé olyan előterjesztés kerül, amely a tavalyi évhez képest 200m Ft-os csökkenést indítványoz.

2., Nem igaz az, hogy mi a koncertjeink 30%-ának lemondását helyeztük kilátásba. A BFZ ennél sokkal több koncertet ad.

3., Nem igaz, hogy a BFZ nem adott ingyenes zenekari koncertet Budapesten 2015-ben. A koncert 2015 június 18-án volt a Hősök terén többezer ember jelenlétében.

Főpolgármester úr azt is említette az interjú elején, hogy „egyesek idegenkednek attól, hogy az igazságra fény derüljön.” Tisztelettel kérem, segítse ő az igazság kiderülését, hozza nyilvánosságra a támogatáscsökkentés valódi okát, és hagyjon fel a BFZ-vel és velem kapcsolatos hamis hírek és adatok terjesztésével.

– írta bejegyzésében Fischer Iván.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Ági33 szerint:

    A Budapesti Fesztiválzenekar flashmobja a Vörösmarthy téren:

    https://www.youtube.com/watch?v=WKuxA-KX3ow

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top