+ Képzőművészet

Zenés demonstrációval tiltakoznak a miniszterelnök kirekesztő kijelentése ellen

Linczényi Márkó és Weiler Péter május 11-én egy Barkas teherautóval járják majd be a várost, Márkó a platón zenél, míg Weiler Péter Országkörte című alkotásából készült limitált szériás nyomatokat oszt majd szét a résztvevők között.

Körték és almák − városi demonstrációs turné a nyitottság jegyében

Május 11-én Linczényi Márkó KOLIN zenekarával fellép Weiler Péter kiállításán. A két alkotó a koncert-kiállításra való felkészülés során elhatározta, hogy aznapra demonstrációs célú városi turnét szervez Budapesten.

A turné apropóját a magyar miniszterelnök a portugál Expresso című lapnak adott, családról tett nyilatkozata adja.

Szerintem a család alapja a szeretet és a tartós kapcsolat, nem az, hogy a két családfő képes-e gyermeket adni a hazának. A miniszterelnök kijelentése azt sugallja, hogy a gyermektelen, vagy a házasság intézményén kívül élő hetero- netán homoszexuális párok az ország magasztos erkölcsi normáihoz képest mindig is alábbvalók maradnak. A zárt gondolkodás a szellemi sötétségbe vezető út, ahol nincs művészet, nincsen megértés, türelem és nincs tolerancia sem. Talán bele sem gondolunk, hogy ez a kirekesztő beszéd- és látásmód az életünk minden területére kihat, továbbgyűrűzik, elfogadhatóvá teszi, hogy intoleránsak legyünk bárkivel és mindenkivel szemben, aki valamilyen formában nem a többségi társadalom tagja.

− nyilatkozta Weiler Péter képzőművész.

Az alma és a körte is az almafélék családjába tartozik. Ha pedig az almaféléknek is van családjuk, akkor bárkinek lehet. Azt pedig, hogy ki szeresse az almát, és ki a körtét, nem lehet ráerőszakolni senkire.

− mondja Linczényi Márkó zenész.

A turné célja, hogy a szervezők felhívják a figyelmet a tolerancia és a nyitott gondolkodás fontosságára. A két alkotó büszke arra, hogy Budapest egy kulturálisan színes és izgalmas város, amit most egy demonstrációs mini-turnéval szeretnének megünnepelni.

Linczényi Márkó és Weiler Péter május 11-én egy Barkas teherautóval járják majd be a várost, Márkó a platón zenél, míg Weiler Péter Országkörte című alkotásából készült limitált szériás nyomatokat oszt majd szét a résztvevők között.

A turné első állomása május 11-én 10 órakor, a Szabadság téren lesz.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. András József Fazekas szerint:

    A család, az család.

    Ami meg úgy csinál mintha család lenne, az csak úgy csinál mintha család lenne, de attól még nem az.

    Nem lehet a fogalmakat politikai érdekek mentén tetszés szerint önkényesen átértelmezni, kibővíteni

    Ez fogalmi és egyben jogi probléma, semmi köze a „kirekesztéshez”.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top