Fischer Iván bebizonyítja koncertjével, hogy nem áll a törvények felett

Fischer Iván

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tiltakozó demonstráció megtartására kért és kapott engedélyt a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól szombatra – közölte a zenekar vezetősége.

Arra reagáltak, hogy a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága azt írta: szabadtéri koncertre közterület-foglalási engedélyt kell kérni, így ha a BFZ szombaton koncertet ad a Vörösmarty téren, az azt jelenti, hogy Fischer Iván zeneigazgató “a törvények felett áll”, mivel “szóba sem került”, hogy engedélyt kérne.

A BFZ hangsúlyozta, hogy demonstrációt tartanak majd, amelyet kedden engedélyezett a rendőrség. Idézték a sajtónak küldött meghívójukat:

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar közös zenélésre és tiltakozásra hívja közönségét, barátait és a sajtó képviselőit május 7-én 17 órakor a Vörösmarty térre.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a BFZ-t (amely nem a főváros intézménye). Két nappal később Fischer Iván zeneigazgató videoüzenetben nehezményezte, hogy a döntés szezon közben, előzetes egyeztetés nélkül született meg.

 1 hozzászólás

Írd le a véleményed!

Új hozzászólás