+ Színház

Szűz Mária! Szereplőket keresnek egy horrorfilmhez!

A díszlet egyszerűen tökéletes: mikrohullámú sütő, Szűz Mária-kép, diszkólámpák és egy kihalt akvárium, mindez összetúrt ágyak és darabokra tört székek között. A Proton Színház előadása (…) egy konténerben játszódik, ahol valójában az őrület lakozik.

Kinek a bűne, ha odakozmál egy élet? Mikor kezdődik és hol ér véget egy apa-fiú viszony? Hova vezet a gyilkos szeretetlenség, avagy elkerülhető-e a végzet? Egyebek mellett ezekkel a kérdésekkel szembesít a Proton Színház Frankenstein-terv című előadása.

A díszlet egyszerűen tökéletes: mikrohullámú sütő, Szűz Mária-kép, diszkólámpák és egy kihalt akvárium, mindez összetúrt ágyak és darabokra tört székek között. A Proton Színház előadása (…) egy konténerben játszódik, ahol valójában az őrület lakozik. (…) A helyszínen épp egy laza, ám kellően cinikus filmrendező tart készülő horrorfilmjéhez szereplőválogatást. A filmrendezőt alakító színész (Rába Roland) stílusa leginkább Dieter Bohlenre emlékeztet, aki ugyanígy keresi a jövő sztárjait a Megasztár című showműsorban. (…) Tumultus, letartóztatás, félrecsúszott életek foszlányai és ami ezután marad: a nyomor. (…) Mundruczó Kornél csodálatraméltó érzékkel vegyíti a performansz, a komédia és a naturalista színház műfajait, melyek az ő kezében egy sokrétű, a jelenre reflektáló példázattá válnak.

(Badische Neueste Nachrichten)

Az előadást a Trafóban 6-szor is láthatod májusban: 2016.05.07. 15:00, 2016.05.08. 12:00, 2016.05.08. 15:00, 2016.05.14. 15:00, 2016.05.15. 12:00, 2016.05.15. 15:00

A 130 perces előadásra itt tudsz jegyeket rendelni.

Szereplők:
Spolarics Andrea, Rába Roland, Mezei Kinga, Derzsi János, Terhes Sándor, Stork Natasa, Orth Péter, Kiss Ágota
Díszlet, jelmez: Ágh Márton
Írta: Mundruczó Kornél, Bíró Yvette
Dramaturg: Petrányi Viktória
Fény: Rigó Zoltán
Hang, videó: Fekete Tamás
Kellék: Nagy Gergely
Producer: Büki Dóra
Produkciós vezető: Csató Zsófia
Rendezőasszisztens: Kiss Ágota

Rendező: Mundruczó Kornél

Fotók: Balázs Gábor / Élesztő

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top