+ Zene

Tiltott kapcsolata miatt menesztették a kultúrközpont igazgatóját

lincoln center

Korábban is érkezetek már panaszok a kollégáinak rasszista vicceket mesélő, munkatársnőit „aranyoskámnak” vagy „édesemnek” nevező igazgatóra

Szerződésének lejárta előtt menesztették több mint két év után Jed Bersteint a New York-i Lincoln Center igazgatóját, ami a világ egyik vezető előadó művészeti központja. A Lincoln Centerhez tartoznak többek között a New York-i Filharmonikusok, a New York-i Balett, valamint a Metropolitan Opera. Egy névtelen bejelentő információi szerint a 61 éves Bernstein egy 30 éves alkalmazottjával került intim viszonyba, amit a központ személyzeti irányelvei szigorúan tiltanak. Kiváltképp hogy kapcsolatuk óta Bernstein kétszer is előléptette fiatal kolléganőjét. Ugyanakkor a központ igazgatójára korábban is érkeztek panaszok, amiért a kollégák körében rendszeresen rasszista vicceket mesélt, valamint munkatársnőit szexista módon „aranyoskámnak” vagy „édesemnek” nevezte.

fotó: Richard Perry/NYT

fotó: Richard Perry/NYT

Bernstein igazgatói működését az sem aranyozta be, hogy a központhoz tartozó New York-i Filharmonikusoknak szánt 500 millió dolláros összeget, annak ellenére nem sikerült előteremtenie, hogy David Geffen, üzletember és producer azonnal 100 millió dollárt adományozott a Filharmonikusoknak.

A központ vezetését ideiglenes átvevő Katherine G. Farley ugyanakkor arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Lincoln Center továbbra is biztos anyagi lábakon áll, így a működésüket zavartalanul tudják folytatni.

forrás: New York Times

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top