+ Színház

Bátor évadra készül Vidnyánszky

közmunka, vidnyánszky attila

Vidnyánszky Attila a következő évad 11 bemutatója közül csak négyet rendez, de nem aggódik a nézőszámok miatt.

Kihirdette a következő szezon programját Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója. Mint elmondta „ez egy nagyon bátor évad” lesz. A bátorságot mi sem mutatja jobban, mint hogy a 11 premierjéből mindössze négyet rendez maga a direktor. Vidnyánszky mellett a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház igazgatója, Valerij Fokin, Zsótér Sándor, Ákosi Árpád, Bozsik Yvette, Kiss Csaba és Viktor Rizsakov is a rendezői székbe ülhet a következő évadban.

Ugyanakkor a direktor megnyugtatott mindenkit, a bátorság ellenére

a költői színház eszményképe mentén működnek továbbra is,

és szeretnének újra nagy szenvedélyeket ábrázolni. Ennek fényében érthető is, mire gondol Vidnyánszky, amikor Kiss Csaba Ingmar Bergman rendezéséről azt állítja, az plasztikusan, mégis „mindenki számára érthetően” mutatja be a társas kapcsolat mélységeit és konfliktus-zónáit.

Nemzeti Színház, ahogy eddig még nem láttad

A következő évadban, az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulójára időzítve mutatja be a Nemzeti Vidnyánszky rendezésében a Tóth Ilona című előadást, amelyben a címszerepet játszó Kiss Andrea mellett olyan színészek is színpadra állnak, akiknek személyes élményük is van az ’56-os eseményekről: Bodrogi Gyula, Csurka László, Dózsa László és Mécs Károly. Vidnyánszky már most számít rá, hogy a darab heves érzelmeket és sok vitát fog kiváltani. Vélhetően erre gondolt, mikor az évad bátorságát emlegette.

Ugyanakkor a direktornak nem pusztán bátorságra lesz szüksége, hiszen a következő évadra 120 ezres nézőszámot várnak, ami ténylegesen ambiciózus vállalkozás, mikor a tavalyi szezonban 80 ezer körüli nézettséget produkált a színház. Ugyanakkor a 120 ezres ambiciózus vállalás még így is tízezerrel elmarad Alföldi utolsó évadának látogatottságától. A direktor ugyanakkor bizakodó, hiszen mint mondja: már létezik egy közönségréteg, amely kíváncsi az előadásaikra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top