+ Képzőművészet

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra

Lengyel Mónika evezős paralimpikon három grafikával jelentkezett. Az Elszántság című rajza egy műlábas futónőt ábrázol, az Erő címet viselő műve egy szintén láb nélkül sportoló evezősről készült grafika.

Szekszárdon rendezik meg május 3-tól a Benned a létra című vándorkiállítás újabb állomását, amely a Presidium Közhasznú Egyesület fogyatékossággal élőknek meghirdetett pályázatára érkezett munkáiból válogat.

Az egyesület célja a vándorkiállítással az volt, hogy segítsen az elfogadásban, hirdesse, hogy a tehetség mindenkié, ne azonosuljunk a „fogyatékos”, „fogyatékosság” szó korlátozó sztereotípiájával.

A kiállítók között vannak autisták, Down-kórosok, értelmi fogyatékossággal élők, hallás- és látássérültek, mozgáskorlátozottak, akiktől festmények, fafaragás, fotók, textilmunkák tűzzománc, ékszerek érkeztek.

Alkotóként is bemutatkozik mások mellett Lengyel Mónika evezős paralimpikon, aki három grafikával jelentkezett. Az Elszántság című rajza egy műlábas futónőt ábrázol, az Erő címet viselő műve egy szintén láb nélkül sportoló evezősről készült grafika. Az értelmi fogyatékossággal élő, csongrádi Kordik Tamás egy faragott hegedűt küldött el. Van az alkotók között beszédképtelen, kerekesszékes, kényszermozgásokkal küzdő fiatal lány: ő a zalaegerszegi Horváth Lilla, aki Vihar előtt című, aprólékosan kidolgozott festményével került be a tárlatra. Magas színvonalú munkákkal nevezett a dombóvári Reménység Otthon textiles és nemezkészítő csoportja is – mondta az intézmény vezetőhelyettese.

Weöres Sándor

Szembe fordított tükrök

Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.

Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top