+ Film

Kiverte a biztosítékot nagybeteg Ronald Reagenről készülő vígjáték

A film sztorija szerint az elnök tanácsadói egy fehér házi gyakornokot bíznak meg azzal: győzze meg Reagant, hogy ő nem is elnök, hanem színész, aki éppen az elnököt alakítja.

Kiszáll a Ronald Reagan amerikai elnökről szóló komédia forgatásából Will Ferrell. A színész ezt azután jelentette be pénteken, hogy a néhai politikus családja tiltakozott a vígjáték ellen, amely az elnöksége második ciklusában már betegsége jeleit mutató amerikai politikuson viccelődik.

A Reagan családot felháborította a tervezett vígjáték, amelyben Will Ferrell alakította volna a néhai elnököt. Michael Reagan, az elnök legidősebb fia mikroblogjában a filmtervre reagálva azt írta:

Az Alzheimer-kór nem vígjáték, először megfoszt téged önmagadtól, aztán megöl.

Patti Davis, az elnök leánya, Will Ferrellnek címzett nyílt levelet tett közzé. Az újságíró Davis szerint Ferrell valószínűleg tudatlan, nemigen ismeri az Alzheimer-kór és a demencia különféle megnyilvánulási formáinak mibenlétét, és ha többet tudna róla, valószínűleg nem találná humorosnak a témát.

A nyílt levélben Patti Davis felidézett néhány emléket az édesapjáról:

Figyeltem, ahogy a félelem elönti apám szemét, azét az emberét, aki soha semmitől nem félt. Hallottam megremegni a hangját, amikor ott állt a nappaliban és azt mondta: +nem tudom, hol vagyok+. Tehetetlenül néztem, ahogy próbált emlékezni, kereste a szavakat, amelyek egyre elérhetetlenebbeké váltak a számára. Tíz hosszú esztendőn keresztül távolodott el mindentől, ami az életét jelentette

– írta nyílt levelében Ronald Reagan lánya.

Fontosnak tartotta hozzátenni:

Nevettünk is azokban az esztendőkben, de soha nem humorizáltunk.

A Ronald Reaganről készülő moziról a Variety című filmes szaklap adott hírt a héten. A vígjátéknak szánt film a második Reagan-elnökség időszakáról szól. Ekkoriban már kezdtek jelentkezni az elnöknél az Alzheimer-kór jelei. A film sztorija szerint az elnök tanácsadói egy fehér házi gyakornokot bíznak meg azzal: győzze meg Reagant, hogy ő nem is elnök, hanem színész, aki éppen az elnököt alakítja.

A család tiltakozása után Ferrell bejelentette, hogy nem vállalja a főszerepet, és teljesen kiszáll a film tervezett forgatásából. A hírt az őt képviselő ügynök jelentette be.

A Reagan című film forgatókönyve egyike a sok forgatókönyvnek, amelyet megküldtek Will Ferrellnek. A film ugyan semmi szín alatt nem kíván az Alzheimer-kór komédiája lenni, ahogyan ezt sugalmazták, de Ferrell úr úgy döntött, nem foglalkozik tovább a filmtervvel

– közölte az ABC televízióban a színész képviselője.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top