+ Film

Tragikusan elhunyt énekesnőről forgatnak dokumentumfilmet

A májusi cannes-i filmfesztivál filmvásárán bemutatkozó alkotás a tervek szerint egy interjút is tartalmaz majd az Arista Records alapító elnökével, Clive Davisszel, aki elindította az énekes karrierjét.

Whitney Houstonról forgat dokumentumfilmet Kevin Macdonald, aki a müncheni olimpiáról szóló Egy nap szeptemberben című dokumentumfilmjéért 2000-ben Oscar-díjat kapott. A Variety.com értesülése szerint Macdonald dokumentumfilmje lesz az első, amely a sztár hagyatékát gondozók jóváhagyásával készül.

A film producere az Oscar-díjas Simon Chinn, valamint Lightbox Media-beli partnere, Jonathan Chinn és Lisa Erspamer. A májusi cannes-i filmfesztivál filmvásárán bemutatkozó alkotás a tervek szerint egy interjút is tartalmaz majd az Arista Records alapító elnökével, Clive Davisszel, aki elindította Houston karrierjét. Houston minden idők legsikeresebb énekesnői közé tartozik világszerte 200 millió eladott albumával. Egy egész generációt inspirált, köztük olyan énekeseket, mint Mariah Carey, Lady Gaga és Beyoncé.

Sikereit azonban beárnyékolta későbbi kábítószer-függősége és önpusztítása. Macdonald dokumentumfilmje a családtagok, barátok, a Houstont legjobban ismerők szemszögéből, eddig el nem mesélt történeteiken keresztül próbál teljes képet nyújtani a sztár életéről. A rendező Whitney Houston fantasztikus művészetére, páratlan hangjára koncentrál, bemutatja, hogyan változtatta meg a popzenét azzal, hogy a bluestól a gospelig számos műfaj elemeivel bővítette ki.

A filmben archív felvételek is lesznek, és a 48 évesen, tragikusan korán elhunyt énekesnő életének sötétebb oldalát is megmutatja, de alapvetően olyan produkciót akar készíteni, amelynek megtekintése után a közönség jó érzéssel emlékezik majd Whitneyre és a zenéjére.

– mondta Macdonald.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top