+ Életmód

Bombakapuk is lesznek a hamarosan nyíló Budapest Parkban

Az idén megnövelték a nagyszínpad nézőterét. Nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra is, a beléptetésnél fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak majd a látogatók.

Ötödik évadját kezdi csütörtökön Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, ahol a magyar és nemzetközi koncertek mellett nagyobb nézőtér és Sportkert is várja az érdeklődőket.

Tavaly 330 ezer látogató fordult meg áprilistól szeptember végéig a park koncertjein – hangsúlyozta Gerendai Károly főszervező a keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Elmondta, hogy ötödik évadját ünnepli az idén a 11 500 ember befogadására képes Budapest Park, amely mostanra megtalálta a helyét a főváros életében, Budapest és Európa egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyévé vált.

Gerendai Károly hangsúlyozta: az idén megnövelték a nagyszínpad nézőterét. Nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra is, a beléptetésnél fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak majd a látogatók: lesznek bombakapuk, a nagyobb táskákat pedig csomagmegőrzőben lehet majd elhelyezni. “Emiatt a közönségnek arra kell készülnie, hogy a szokottnál kicsit lassabb lesz a beléptetés” – tette hozzá.

A programról elmondta, hogy több fellépővel még folynak az egyeztetések. A Sziget zárónapján, augusztus 17-én este a Budapest Park ad helyet a fesztivál afterpartyjának, amelyen a brit Foals zenekar lép fel – jelentette be. Csak a Budapest Parkban ad koncertet az idei szezonban a Halott Pénz és a Welhello, és innen indítja koncertsorozatát az Irie Maffia, de fellép a Punnany Massif is.
A külföldi fellépők közül kiemelte a Scootert, amely nyitó hétvégén lép fel, valamint a Modern Talkingot, amely szeptember 17-én ad koncertet.

Rimóczi Imre művészeti vezető elmondta, hogy az új Sportkertben LED-falon követhetik az érdeklődők az idei labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, valamint terveik szerint a nyári olimpiai játékok közvetítéseit is.

A magyar válogatott a Budapest Parkból indul Franciaországba az Európa-bajnokságra, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen rendezendő Bon Voyage fesztivál keretén belül.
A művészeti vezető kiemelte, hogy a park területén új teraszokat hoztak létre, de a színpad dizájnja is megújult. Továbbra is működik a zenei tematikájú szabaduló szoba, valamint a Mizopöttöm kert, ahol minden hónap első vasárnapján várják programokkal a gyerekeket.

A nemzetközi fellépők közül a francia Zaz zenekarral, valamint Kanada legnépszerűbb punk-rock bandájával, a Billy Talent-tel is találkozhatnak a látogatók – emelte ki a művészeti vezető.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top