+ Irodalom

A Könyvfesztivál idén sem feledkezik meg a 60 év feletti írókról

A 90 éves Vasadi Péter, a 85 éves Czigány György és Szakonyi Károly, a 80 éves Bodor Ádám, Buda Ferenc, Csukás István és Kabdebó Lóránt, a 75 éves Végel László is meghívást kapott az eseményre.

A hagyományokhoz híven idén is Születésnapi Irodalmi Szalonnal zárul vasárnap a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelyen a kerek születésnapjukat ünneplő, hatvanévesnél idősebb alkotókat köszöntik beszélgetés, felolvasás keretében.

A könyvünnep egyik hagyományos záró rendezvényére minden évben a hatvan év fölötti, kerek születésnapjukat ünneplő, hazai vagy határon túli magyar alkotókat hívják meg egy személyes hangulatú beszélgetésre. Idén 15 író, költő kapott meghívást a programra, közülük nagyjából tizenkét vendégre számítanak – mondta el a program házigazdája, Tarján Tamás irodalomtörténész.

Ebben az évben a meghívottak között van a 90 éves Vasadi Péter, a 85 éves Czigány György és Szakonyi Károly, a 80 éves Bodor Ádám, Buda Ferenc, Csukás István és Kabdebó Lóránt, a 75 éves Végel László, a 70 éves Bereményi Géza, Karádi Éva, Radnóti Sándor és Spiró György, valamint a 65 éves Györe Balázs, Kukorelly Endre, Markó Béla és Tóth Erzsébet.

Tarján Tamás hozzáfűzte, hogy a forgatókönyv nélkül zajló beszélgetésen a meghívottak rendszerint felolvassák az erre az alkalomra készített, vagy számukra fontos írásaikat.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top