+ Életmód

Így képzelték el több mint száz éve a jövő nőit – fotók

Az elképzelt foglalkozások között szerepel például a tűzoltó, a tengerész, a katona, de olyan szakmák is,amelyekben a nők jelenléte természetes.

A francia képeslap-készítő, Albert Bergeret 1902-ben megálmodta, milyen szakmákat választanak majd a nők a jövőben. Jó néhány tippje szerencsére bejött.

114 éve készült Albert Bergeret képeslap-készítő fantázia sorozata, amely a jövő nőit ábrázolja. Szomorú tény, hogy az olyan szakmák, amelyek manapság már könnyen elérhetőek egy nő számára, mint például az orvos, az ügyvéd vagy az újságíró, még csak fantáziaképként szerepelhetett száz évvel ezelőtt. 

Csakúgy, mint az egyetemi hallgató, a művész vagy a profi tőrvívó is, hiszen akkoriban még nem tanulhattak a nők egyetemen, pláne nem művészeti egyetemen, egy-két kivételtől eltekintve. Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy a nemek közti egyenlőség is megvalósult, vagy, hogy egy nőnek nem kell többet küzdenie az elismerésért jó néhány szakmában csak azért, mert nő. Ma viszont legalább már megvan rá a lehetőség, hogy egyetemi hallgatóvá, doktorrá vagy ügyvéddé váljon bárki, nemtől függetlenül.

Az elképzelt foglalkozások között szerepel például a tűzoltó, a tengerész, a katona, az őrmester vagy éppen a polgármester is, ezekben a szakmákban viszont ma is kevés a nő.

Azon viszont csodálkozunk, hogy a tudós/kutató nem szerepel az elképzelt női szakmák között.

Egyszerűbben_ katona

Egyszerűbben_ katona

Egyetemi hallgató

Egyetemi hallgató

Orvos

Orvos

Ügyvéd

Ügyvéd

Újságíró

Újságíró

Festőtanonc

Festőtanonc

Tengerész

Tengerész

TOVÁBBI KÉPEK ITT.

(Forrás: Dangerous Minds)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top