+ Média

Soha nem látott módon csökken az internet áfája

Tavaly a kormány internetadó ötlete kiverte a biztosítékot, és a tüntetéseken tiltakozásul több tízezren fölvonultak. Utána több tízezer résztvevővel folytatott nemzeti konzultáció részeként a polgárok és a szakma véleményét hozta összhangba a mostani döntés.

Az internethasználat áfájának csökkentése 13-15 milliárdos megtakarítást jelent a polgároknak – számolta ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

A jövő évi adótörvények részeként kerül a parlament elé a javaslat, amely 2017 januárjától a jelenlegi 27-ről Magyarországon soha nem látottan alacsony szintre, 18 százalékra csökkenti az internet-használat általános forgalmi adóját.

Tavaly a kormány internetadó-ötlete kiverte a biztosítékot, és a tüntetéseken tiltakozásul több tízezren fölvonultak. Utána több tízezer résztvevővel folytatott nemzeti konzultáció részeként a polgárok és a szakma véleményét hozta összhangba a mostani döntés.

Deutsch Tamás felmérése szerint amikor az internetet nem használókat arról kérdezik, miért nem használják ezt a szolgáltatást, a második-harmadik helyen az árat jelölik meg, az áfacsökkentéssel évente legalább egyhavi díjat takarítanak meg az előfizetők.

Tavaly az internetről rendezett nemzeti konzultáció során a válaszadók kétharmada nyilatkozott úgy, hogy az internethasználat elősegítéséhez szükség van adócsökkentésre, ezen belül egyértelmű többség állt ki a használat áfájának mérséklése mellett.

Az áfacsökkentés mellett további programokkal segítik az internet használatának elterjedését a következő években, ezek között szerepel, hogy Magyarországon az európai céldátumnál két évvel korábban, 2018 végén lesz minden háztartásban elérhető a szupergyors vezetékes internet.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top