+ Képzőművészet

Művészeti biennálét rendeznek az Antarktiszon!

A kiállított alkotások hordozhatók lesznek, kiállják a zord időjárási körülményeket és nem károsítják a környezetet.

A világ egyik legtávolabbi helyszínén, a Déli-sarkvidéken rendeznek kortárs művészeti biennálét jövő tavasszal – jelentették be a szervezők.

arctic_poppy
Mintegy 100 képzőművész és tudós a Finnországban sarkkutatás céljából épült Akademik Ioffe orosz hajó fedélzetén 12 napra az Antarktiszra utazik, ahol elkészítik alkotásaikat, ezeket a kontinens különböző helyszínein fogják bemutatni ideiglenes kiállításokon. A hajó az argentin Ushuaia kikötőből indul és a Falkland-szigeteket érintve áthalad a Drake-átjárón. A részt vevő művészek listáját két hónappal az expedíció indulása előtt fogják nyilvánosságra hozni – idézte a The Art Newspaper honlapja a szervezők közleményét.

Az antarktiszi biennálé szóvivője, Alekszander Ponomarjov orosz képzőművész, honlapján arról írt, hogy “a megállók során a részt vevő képzőművészek tárgyakat, installációkat, előadásokat és színjátékokat készítenek.A kiállított alkotások hordozhatók lesznek, kiállják a zord időjárási körülményeket és nem károsítják a környezetet. Valamennyi partraszállást filmen fognak dokumentálni.”

Azután, hogy a Déli-sarkvidéken és a közeli szigeteken bemutatták az alkotásokat, az expedíció során létrehozott műveket a világ múzeumaiban és kiállítótermeiben fogják bemutatni. A biennálét szponzorok adományaiból rendezik.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Mahir Kara szerint:

    Oda nem megy senki! Azt hazudnak „halhatatlan, láthatatlan” csoda műveikről amit akarnak zsidó szélhámosok!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top