+ Tudomány

Gyerekek alhatnak éjszaka a múzeumban

A pizsamaparti az ismeretterjesztés új formája, ahol a gyerekek szórakozva tanulhatnak egy izgalmas éjjeli kalandtúra keretein belül.

Keresés a weben

Tovább folytatódik az élményeket középpontba állító, ismeretterjesztő pizsamaparti sorozat. Paleontológiai kutatás éjszakai műszakban, izgalmas éjjeli kalandtúra, mozgalmas felfedező játék – mindez a Magyar Természettudományi Múzeumban első alkalommal megrendezendő Őslénykutató pizsamapartin, április 16-án.

A Da Vinci PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló program, ahol általános iskolások élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal.

bebe4a43-8fd3-4164-8514-67abfd944759

Április 16-án első alkalommal a Természettudományi Múzeumban a kőzetek és az őslények világával ismerkedhetnek az ottalvós programon a pizsamás felfedezők. A résztvevők újdonsült őslénykutatóként éjszakai műszakban ősmaradványokat kutatnak, leltároznak, dinólábnyomokat vizsgálnak, de az őscápát, a mamutot és a gyapjas orrszarvút is megismerik közelebbről. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning TV-csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével pedig a dinoszauruszok világáról tanulnak egy interaktív élményóra keretében. A program végeztével a fogadócsarnokban kiállított 2 tonnás bálnacsontváz közelében alszanak a gyerekek.

Örömmel működtünk együtt a TV-csatorna szakembereivel, s egy valóban különleges éjszakai ismeretterjesztő programot állítottunk össze.Ezen az egyedülálló eseményen a kiállítások legfontosabb és legérdekesebb elemei mutatkoznak be, és ez a speciális összeállítás más program keretében nem elérhető.

– mondta el Medzihradszky Zsófia főigazgató-helyettes.

A Da Vinci Learning a szórakoztató interaktív ismeretterjesztés egyedülálló képviselője Magyarországon. Mostantól a program keretében a Természettudományi Múzeum kincseit is fel lehet fedezni éjszaka, a tervek szerint havi rendszerességgel. A pizsamaparti sorozat további állandó helyszínei a Tropicarium, a szentendrei Skanzen és az etyeki Korda stúdió, de a tavasz folyamán új helyszínekkel bővül majd a kínálat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top