+ Színház

Ezt a színdarabot minden nőnek látnia kell

Élénken élnek bennünk a közelmúlt közbeszédében feltett kérdések: mi a nők ideális szerepe? a női önmegvalósítás kimerül-e a gyermeknemzésben? hány gyerek születik egy ideális családban?

Készül a SÍN Open Latitudes 3 projektjének újabb közösségi színházi produkciója, a FAMILY AFFAIR. Az olasz alkotók (ZimmerFrei) budapesti családokkal dolgoznak együtt. A két hetes műhelymunka végére elkészülő előadást kétszer játsszák a MU Színházban, április 15-én és 16-án este 8-tól.

Minden család önmagában egy egyéni, különleges univerzumot alkot. Bárki mondhatja, hogy szakértője a saját családjának.

A ZimmerFrei egy olasz és belga művészekből álló alkotócsoport, akik április eleje óta Budapesten dolgoznak budapesti önkéntes családokkal. A közös munka gyümölcse egy új közösségi színházi előadás, a Family Affair, amely dokumentum-színházi elemekkel készül. Az alkotócsapat két év leforgása alatt 9 helyszínen valósítja meg ezt a projektet, minden helyszínen más családi viszony, más „szereplő” kerül fókuszba. A budapesti epizód központ témája az anyaság, de szereplői nem csak anyák, hiszen az anyasággal kapcsolatban mindenkinek vannak élményei, gondolatai.

family 2

Az elmúlt egy év hazai népesedéspolitikai történéseire visszatekintve különösen érdekes lehet ez az előadás a magyar nők szempontjából. Élénken élnek bennünk a közelmúlt közbeszédében feltett kérdések: mi a nők ideális szerepe? a női önmegvalósítás kimerül-e a gyermeknemzésben? hány gyerek születik egy ideális családban? Az előadás mindemellett olyan társadalmi és szociális kérdéseket villant fel, amelyekre bizonyosan sokan ráismerünk a szereplők saját – de személytelenített – történeteiből. Tabuk, tabudöntögetések, mesék, álmok és igaz történetek nem csak nőknek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top