+ Történelem

Csaknem 800 ezer évvel ezelőtti lelőhelyet fedeztek fel Vietnamban

Vietnam

– A Vietnamban eddig feltárt legkorábbi őskőkori (paleolitikum) lelőhelyeket fedezhették fel az ország középső részén – jelentette be a Vietnami Társadalomtudományi Akadémia (VASS).

A friss leletek kora a kutatók szerint a 770-800 ezer évvel ezelőtti időszakra tekint vissza. Bár eszközöket találtak, konyhára és sírhelyekre utaló nyomokat, vagy emberi maradványokat nem leltek fel.

A Vietnamban eddig feltárt legkorábbi őskőkori (paleolitikum) lelőhelyeket fedezhették fel az ország középső részén – jelentette be a Vietnami Társadalomtudományi Akadémia (VASS), amely szerint a leletek között 770-800 ezer évesre becsült kőeszközök szerepelnek.

Az akadémia régészeti intézetében dolgozó Nguyen Gia Doi szerint a szakemberek 2014-ben fedeztek fel öt korai paleolitikumi lelőhelyet a Gia Lai tartománybeli An Khe városban.

A 2015-ben és 2016 elején végzett ásatások és vizsgálatok során 770-800 ezer évesre becsült tektitdarabokat és kőeszközöket, egyebek között csákányokat, bárdokat, kaparókat, valamint kvarcitból készített fejszéket azonosítottak. A területek egyikén sem találtak még ugyanakkor konyhára és sírhelyekre utaló nyomokat, vagy emberi maradványokat.

Nguyen Gia Doi szerint a leletek tovább bővítik a délkelet-ázsiai ország történelmére vonatkozó információk tárházát. A szakemberek hangsúlyozzák, további ásatásokra és vizsgálatokra lesz szükség az eredmények megerősítéséhez.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top