+ Film

A tragikus körülmények között elhunyt színész lánya kártérítést kap

Los Angeles-i tisztviselők azt állapították meg, hogy nem műszaki hiba, hanem egyértelműen a gyorshajtás vezetett a halálos kimenetelű balesethez. Walker túlélte az ütközést, Millan szerint az autó hibás tervezése miatt égett a roncsban.

Tízmillió millió dolláros kártérítésről állapodott meg a 2013-ban autóbalesetben elhunyt amerikai színész, Paul Walker 17 éves lánya annak a férfinak az örököseivel, aki az autót vezette – közölte a lány jogi képviselője pénteken.

Roger Rodas Walker barátja volt. Mindketten meghaltak, amikor a Rodas vezette sportautó 130-150 kilométeres óránkénti sebességgel az út mellett álló fákba és korlátba csapódott Santa Claritában.

Meadow Walker képviselője, Jeff Millam tudatta: a pénzt Rodas örökösei egy alapban fogják elhelyezni. Millam rámutatott, Rodas csak részben volt felelős a balesetért, a pénz pedig csak egy töredéke annak, amit Paul Walker sikeres színészként még megkereshetett volna, ha élete nem ér véget tragikus hirtelenséggel.

A jogász elmondása szerint Walker lánya folytatja a pereskedést a sportautó gyártójával, mert a vállalatot tartja felelősnek azért, hogy olyan hibás autót készítettek, amely végzett az apjával. Meadow Walkerúgy gondolja, hogy az autógyártó nem épített be a kocsiba olyan biztonsági berendezéseket, amelyek megelőzhették volna a balesetet, vagy legalább megóvhatták volna Paul Walker életét. A Porsche gyár szerint ugyanakkor nem ők a felelősek a balesetért.

Los Angeles-i tisztviselők azt állapították meg, hogy nem műszaki hiba, hanem egyértelműen a gyorshajtás vezetett a halálos kimenetelű balesethez. Walker túlélte az ütközést, Millan szerint az autó hibás tervezése miatt égett a roncsban.

Az autógyártó beperelésével Rodas családja is próbálkozott, ám a szövetségi bíró szerint nem tudtak semmilyen érdemi bizonyítékot felmutatni, amely azt támasztotta volna alá, hogy a gyár hibája okozta volna a tragédiát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top