+ Színház

A betiltott színdarab újrajátszását kérte a képviselő

Marián Kotleba besztercebányai megyefőnök korábban félbeszakította az előadást a túlságosan expresszív nyelvezet és a darabban elhangzó vulgáris kifejezések miatt.

A breznóbányai kultúrházban újra műsorra tűzik a helyi Ján Chalupka Színtársulat Kováči című előadását, melyet Marián Kotleba (fenti képen) besztercebányai megyefőnök korábban félbeszakított  a „túlságosan expresszív nyelvezet” és a darabban elhangzó vulgáris kifejezések miatt.  A megye feljelentést is tervezett tenni nemzetgyalázás gyanújával. – írja az ujszo.com.
Breznóbánya képviselői elhatárolódtak Kotleba megyefőnök eljárástól, és Mária Majerčíková képviselő indítványának megfelelően újrajátsszák a színdarabot, ugyanazzal az expresszív nyelvezettel. Az április 14.-én este 7-kor kezdődő előadásra a belépőjegy árát nem határozták meg, mindenki annyit fizet, amennyi akar. A rendezvény fővédnöke, a megyefőnök színházi ízlésétől eltérő ízléssel rendelkező breznóbányai polgármester, Tomáš Abel lesz.
Ha kíváncsi vagy az előadásra, itt találsz breznóbányai szálláshelyeket. Az út megér akár két napot is a szép tájaknak köszönhetően:
breznóbánya
1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Tóth Bence Péter

  2016-04-18 - 09:15

  A trágárság mióta is művészeti kategória, csak úgy kérdem, mióta is velejárója a “kultúrának”?

  S milyen érdekes, az EU-konform, demokratikus Szlovákiában a “nemzetgyalázás” lehet büntetőjogi tétel (ne feledjük, hogy Magyarország mélységesen elítélt “fasisztoid” Horthy-korszakában is az volt), míg a Zorbánista-náczista, “diktatórikus” Magyarországon nem … Milyen érdekes.

  Ilyen alapon alphöldy robertinhát minden egyes darabjáért, azok minden egyes előadásdáért fel lehetett volna jelenteni … Meg a hozzá hasonlókat. Miközben “nemzeti” kormány volt hatalmon, ugye

  Vajon mit szólnának azok, akik ma Magyarországon !!! a szlovákoknak szurkolnak a magyarokkal szemben, ha nálunk is bevezetnének olyan törvényeket, amik ott vannak szokásban?

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top