+ Zene

Korábban soha nem publikált fotók jelennek meg Paul McCartney-ról

Paul McCartney

A fotók között két fekete-fehér felvétel Paul McCartney 1993-as Off The Ground című albuma számára készült. A fényképek 1976-ban és 1993-ban készültek.

Korábban nem publikált fotók jelennek meg egy brit folyóirat áprilisi számában Paul McCartney-ról és néhai feleségéről, Lindáról. A fényképeket a közelmúltban egy ismert londoni sztárfényképész, Clive Arrowsmith találta meg a padlásán. A fotókat korábban még sohasem publikálták, először a The Royal Photographic Society Journal (Királyi Fényképész Társaság Lapja) közli azokat áprilisi kiadványában – közölte a BBC News csütörtökön.

A fényképek 1976-ban és 1993-ban készültek egy-egy fotózás alkalmával. A képeken Paul McCartney és néhai első felesége, Linda, valamint a Wings együttes látható. McCartney 1971-ben alapította a Wingst, amelynek Linda is tagja volt. A banda 1981-ben szűnt meg.

Arrowsmith szerint a képek érdekességét főleg az adja, hogy természetesek. A fotók között két fekete-fehér felvétel Paul McCartney 1993-as Off The Ground című albuma számára készült. Az egyik kép a zenészt gitárjával a kezében ábrázolja bungee jumping közben a levegőben. A másikon McCartney és Linda meghitten ölelik át egymást.

Arrowsmith a Wings együttesről az At The Speed of Sound című lemezük 1976-os megjelenéséhez készített fotósorozatot. A képek azt „a korszakalkotó pillanatot rögzítik, amikor minden összejött” – mesélte a fényképész. Hozzáfűzte: a fotókon látható, hogy a banda nagyon jól érezte magát, ráadásul tükrözik, hogy Paul és Linda milyen közel álltak egymáshoz. Linda McCartney 1998-ban hunyt el rákban.

A neves fotográfus, Arrowsmith a hetvenes évektől számos hírességet fotózott, az egykori Beatles tagjaik közül George Harrisonról is csinált fényképeket, de Michael Caine-t, David Bowie-t és Károly herceget is megörökítette kamerájával.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top