+ Színház

Bekattant néző támadta meg a színészeket egy pesti színházban – VIDEÓ

Az Antigoné megkorbácsoltatását bemutató, meglehetősen elemelt színpadi nyelvet alkalmazó jelenet közepén az egyik néző a Társulat egyik állandó színészére vetette magát.

Egy zavart néző támadt rá a Bethlen Téri Színházban a Spirita Társulat egyik színészére az Antigoné 016 előadása közben. A darab vége előtt húsz perccel az első sorból egy középkorú férfi ugrott fel, majd nekiugrott Kocsis Fülöp Soma színésznek, majd a társulatot vezető Egressy G. Tamásnak is, aki kollégája segítségére sietett.

Egressy az esetről levélben számolt be, amit a Thetrum Online-nak juttatott el.

Március 31-én játszottuk az Antigoné 016 című előadásunkat a Bethlen Téri Színházban – írta Egressy a levélben – ám félbe kellett szakítanunk azt: az Antigoné megkorbácsoltatását bemutató, meglehetősen elemelt színpadi nyelvet alkalmazó jelenet közepén az egyik néző (45-50 év körüli, jól öltözött férfi) felugrott az első sorból, és az Őrt játszó Kocsis Fülöp Somára, a Társulat egyik állandó színészére vetette magát. Lefogta, megpróbálta ellökni, miközben fenyegetőzött, és ezt hajtogatta: „Nem bánthatod tovább!”, majd – amikor megpróbáltam közbelépni – felém fordulva azt hörögte: „Te egy diktátor vagy? Megöllek!”, és az én karomat is többször megpróbálta elkapni. Mindezt döbbent csendben nézte végig egy nézőtérnyi ember (az előadáson körülbelül 100 néző volt jelen) és a teljes Társulat. A műszak leállította a zenét, felhúzta a közönségfényt, a színház két dolgozója pedig kérésemre kivezette a férfit a teremből, és nem is engedték visszatérni.

A színpadra felugró néző akciójáról videofelvétel is készült, a férfit pedig kitiltották a színházból.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top