+ Irodalom

A szekszárdi nyárban tartják az ország legizgalmasabb írói mesterkurzusát

mészöly miklós

A szervezők azok jelentkezését várják, akik az irodalom valamely területén, illetve műfajában, prózában, versben, drámában, esszében, kritikai írásokban erőt, kitartást és tehetséget éreznek magukban.

SZEKSZÁRDI MAGASISKOLA

Mészöly Miklós Irodalmi Akadémia írói alkotótábor és mesterkurzus Szekszárd, 2016. július 11-16. A PAD Egyesület, a Mészöly Miklós Egyesület, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és más szekszárdi intézmények rendezésében

Az írótábor célja, hogy Mészöly Miklós szellemi örökségének jegyében az írásművészet formai, tartalmi, nyelvi és egyéb kérdéseit az irodalmi alkotás iránt érdeklődők számára közel hozza, új tudásanyagokat közvetítsen feléjük és a résztvevőknek írásaik elemzésével segítséget nyújtson azok egyénre szabott megoldásához.

A mesterkurzus előadásainak és műhelymunkájának 2016. július 11-16. között a Wosinsky Mór Megyei Múzeum által működtetett Irodalom Háza – Mészöly Miklós Emlékház ad otthont. A programok között szerepel a Porkoláb-völgyben lévő Mészöly-tanya felkeresése, Komjáthi Pincészet, Heimann Családi Birtok, szombaton a résztvevők felolvasóestje és záró koncert, valamint a környék nevezetességeivel való ismerkedés is.

Kurzusvezetők:
Péterfy Gergely
Tóth Krisztina és
Cserna-Szabó András.

Előadók: Ágoston Zoltán, Baranyai László, Danyi Zoltán, Kukorelly Endre, Márton László, Mészáros Sándor, N. Horváth Béla, Pion István, Podmaniczky Szilárd, Sárközy Bence, Szilasi László, Szkárosi Endre.

A szervezők azok jelentkezését várják, akik az irodalom valamely területén, illetve műfajában, prózában, versben, drámában, esszében, kritikai írásokban erőt, kitartást és tehetséget éreznek magukban.

Az egyhetes képzés, valamint a szállás, étkezés, esti pince-programok díja 40.000 Ft.
Igazolt diákok 10% kedvezményben részesülhetnek.

Érdeklődni és jelentkezni 2016. május 31-ig Liebhauser Jánosnál, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatójánál a 30/544-0681-es telefonszámon, vagy az info@magasiskola.com címen lehet. A jelentkezéshez bemutatkozó önéletrajz és saját írások csatolása szükséges!

A mesterkurzus további támogatói:
Nemzeti Kulturális Alap
Szépírók Társasága
Magyar írószövetség
Tolna Megyei Önkormányzat
PTE KPVK (Pécsi Tudományegyetem
Kultúratudományi, Pedagógógusképző és Vidékfejlesztési Kar)
Wosinsky Mór Megyei Múzeum
Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár
MNL Tolna Megyei Levéltár
Babits Mihály Kulturális Központ
Szekszárdi Borászok

Fb eseménymeghívó

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top