+ Film

Meghalt a hajdani legfiatalabb Oscar-díjas

Fia, Sean Astin – aki leginkább a Gyűrűk Ura Samujaként ismert – egy érzelmes üzenettel búcsúzott édesanyjától, amit az Instagramon tett közzé.

Hatvankilenc éves korában elhunyt Patty Duke amerikai színésznő, aki az 1962-es A csodatevő című filmért Oscar-díjat kapott. Abban az időben a tizenhat éves Duke volt a legfiatalabb színész, aki megkapta az elismerést.

Később saját sitcomot kapott The Patty Duke Show néven, majd 1985 és 1988 között az Amerikai Filmszínészek Szakszervezetének elnöke volt.

patty-duke-cnnespanol-muere

Duke 1987-ben, az első hírességként állt a világ elé azzal, hogy bipoláris zavarban szenved és sokat tett azért, hogy eloszlassa a betegséggel kapcsolatos téveszméket. Sok humanitárius ügy elkötelezettje lett, felkarolta a mentálisan sérült emberek és az AIDS-betegek ügyét, de harcolt a nukleáris leszerelésért is.

A színésznő egy megrepedt belsőszerv miatti vérmérgezésbe hunyt el. Fia, a szintén színész Sean Astin – aki leginkább a Gyűrűk Ura Samujaként ismert – egy érzelmes üzenettel búcsúzott édesanyjától, amit az Instagramon tett közzé.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top