+ Film

Izgalmasan alakul a 23. Titanic Filmfesztivál versenyprogramja

Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás.

VEREM AZ ERDŐBEN

Verem-az-erdőben

COUPLE IN A HOLE

Egyesült Királyság, Belgium, Franciaország / UK, Belgium, France

2015

Rendező / Director: Tom Geens

105 perc / 105 min

https://www.facebook.com/coupleinaholethefilm

Egy középkorú angol pár vadállatként él valahol egy francia erdő közepén egy ágakkal fedett lyukban. Rettenetes trauma sebeit hordozzák mindketten. A nő nem akar visszatérni a civilizált világba, mert egyedül itt, az erdőben érzi magát közel fiához. A férfi számára azonban egyre elviselhetetlenebb az állandó emlékezés közös tragédiájukra. Titkos barátságot köt egy helyi gazdával, és egyre biztosabb abban, hogy el akar menni innen. Az erdő nyugalma éppoly törékeny, mint a házaspárt összekötő érzelmek.

SÁRVIRÁG

Sárvirág

MELLOW MUD

Lettország 2016

Rendező / Director: Renārs Vimba

105 perc / 105 min

http://www.plutofilm.de/films/mellow-mud/0016

Raya életét a magány, kiábrándultság és az első szerelem tapasztalata tölti ki. A 17 éves lány nagyanyjával és öccsével él vidéken. Hirtelen rendkívüli események zaklatják fel addigi nyugodt életüket, és Rayának egy felnőtt számára is nehéz döntéseket kell meghoznia. A rendező, Renārs Vimba első nagyjátékfilmjében óvatosan kezeli a felnőtté válás törékeny témáját, és elfogadja a kihívást, hogy a történetet egy fiatal lány szemszögéből ábrázolja.

AMI A SÖTÉTBEN REJLIK

Ami-a-sötétben-rejlik

WHAT’S IN THE DARKNESS

Kína / China

2015

Rendező / Director: Wang Yichun

98 perc / 98 min

1991 nyarán bűncselekmények sorozata rengeti meg egy kisváros nyugalmát. A nemi erőszak ügyében két rendőr nyomoz, akiknek a lányai a helyi középiskolába járnak. A munkamódszerük nem lehetne különbözőbb: Qu apja bűnügyi orvos szakértő, aki makacsul ragaszkodik a megdönthetetlen bizonyítékokhoz. Zhang apja, a nyugalmazott katona azonban gyakran cselekszik megérzései alapján, és korábban volt, hogy kínzással csikart ki vallomásokat. A gyanúsítottat letartóztatják, de a bűntettek ezután sem szűnnek meg. A nagy kavarodásban senki sem veszi észre, amikor Zhang eltűnik.

EVOLÚCIÓ

Evolúció

EVOLUTION

Franciaország, Belgium, Spanyolország / France, Belgium, Spain

2015

Rendező / Director: Lucile Hadžihalilović

81 perc / 81 min

A tízéves Nicolas egy csupán nők és fiatal fiúk lakta távoli szigeten él az anyjával. Az óceánra néző kórházban minden fiút furcsa orvosi kezelésnek vetnek alá, de egyedül Nicolas kérdőjelezi meg a vele történteket. Érzi, hogy az anyja hazudik neki, és elszántan próbálja kideríteni, hogy mit is művel a többi nővel éjszakánként a tengerparton. Felfedezése csak kezdete az őt egyre inkább magába szippantó rémálomnak, ám a kórház fiatal ápolónőjében, Stellában nem várt szövetségesre talál.

ALOYS

Aloys

ALOYS

Svájc / Switzerland

2016

Rendező / Director: Tobias Nölle

91 perc / 91 min

https://www.facebook.com/Aloysfilm

Aloys Adorn középkorú magánnyomozó. Az apjával él és dolgozik, az életet biztonságos távolságból, egy videokamerán keresztül tapasztalja meg: napi 24 órában készíti felvételeit, megszállottan rendszerezi és figyeli őket otthonában. Amikor az apja meghal, Aloys magára marad, és eddigi védett világa darabokra hullik. Egy részeg éjszaka után reggel arra ébred egy buszon, hogy a kamerája és féltve óvott felvételei eltűntek. Nem sokkal ezután felhívja egy titokzatos nő, és megzsarolja: visszaadja a felvételeket, de csak akkor, ha Aloys kipróbál vele egy különös japán találmányt, a „telefonos sétát”. Ahogy egyre mélyebben és mélyebben vonódik be ebbe a furcsa játékba, Aloys beleszeret a vonal másik végén levő hangba. A nő segítségével feltárul előtte egy új univerzum, és végre kitörhet magányából a valóság világába.

Oldalak: 1 2 3

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top