+ Zene

Már három hónapja, hogy erre a rossz hírre ébredtünk

Most, hogy néhányan összeálltunk, hogy megidézzük David Bowie személyiségét, nagyon remélem, hogy a színpadon a számára üresen hagyott fénysugárba beleképzelik majd őt magát is a nézők – mondja Salamon András rendező.

Ashes to Ashes, homage á David Bowie – 2016. április 2. , 20:00

Lassan három hónapja, hogy a világ egy nagyon rossz hírre ébredt. Mi néhányan elhatároztuk, hogy egy szerény főhajtással emlékezünk meg Őróla. Halkan dolgozunk, egyre többen. Reméljük, hogy sikerül valami nagyon szépet csinálnunk, ami nem csak emlék, de élmény, nem csak fájdalom, de szenvedély is.

Április másodikán, a Gödör Klub színpadán színészek és zenészek közösen szólaltatnak meg többek között olyan különlegesen erőteljes dalokat, mint a Life on Mars, Rebel Rebel, Space Oddity, Heroes, Rock’nroll Suicide, Lazarus, Blackstar. Jordán Tamás színművész különleges meglepetéssel készül és persze az Ashes to Ashes c. dal is elhangzik majd.

Für Anikó

Für Anikó

Előadók:
Für Anikó, Kamarás Iván, Ónodi Eszter, Gyabronka József, Thuróczy Szabolcs, Hámori Gabriella, Jordán Tamás, Másik János, Müller Péter Sziámi, Jónás Vera, Varga Zsuzsa, Németh Juci, Nagy Kriszta Tereskova

Zenekar: Juhász Gábor – gitár, Nagy Ádám – gitár, Gátos Iván – zongora, Gátos Bálint – zongora, Kaszás Péter – dob

Személyes szavak Salamon András filmrendezőtől, aki kitalálta és megszervezte az április 2-i eseményt:

Amikor tavaly szeptemberben elkezdtünk beszélgetni arról, hogy az eredeti felállásban újra eljátsszuk az URH és az Európa Kiadó dalait a Gödörben, még nem gondoltunk arra, hogy a ráadás bulit követő hajnalon egy felfoghatatlan hírre ébred a világ. Azonnal eszembe jutott minden. A hetvenes évek vége, az URH indulása, a magyarországi újhullám kezdete; mindazok a műhelyek és valódi helyek: a BBS, a kocsmák, a mozik, a próbatermek, a házibulik, ahol éjjel-nappal filmről és zenéről, zenéről és filmről beszéltünk. Most, hogy néhányan összeálltunk, hogy megidézzük David Bowie személyiségét, nagyon remélem, hogy a színpadon a számára üresen hagyott fénysugárba beleképzelik majd őt magát is a nézők. Azt szeretnénk, ha velünk lenne, mert ez a koncert neki szól. Megpróbálunk majd olyan hangosan és olyan szépen játszani, hogy elhallatsszon minden dal odáig, ahol éppen tartózkodik.

Ónodi Eszter

Ónodi Eszter

Az esemény kapcsán a MET (Metropolitan Egyetem) filmszakos hallgatói zenés portréfilmeket készítenek az est főszereplőiről. Ezekből a filmekből elkészülhet a MET első, egész estés filmje, melyben mintegy 30 hallgató és több művésztanár dolgozik együtt. Várható bemutató: 2016 nyara. Projekt vezető: Salamon András

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top