+ Irodalom

Se tömeg, se stadion – Ilyen volt Felcsút 1941-ben

Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész kapott egy tippet, amely szerint Czumpf Imre festőművész – a fenti kép szerzője – könyvtárában szerepeltek dedikált Radnóti-kötetek.

Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész kapott egy tippet, amely szerint Czumpf Imre festőművész – a fenti kép szerzője: Felcsút, 1941 – könyvtárában szerepeltek dedikált Radnóti-kötetek. A dedikáció-gyűjtéssel is foglalkozó irodalomtörténész azokkal keres kapcsolatot, akik bármilyen információval rendelkeznek a könyvtárról vagy a dedikált kötetekről.

Tamás facebook-oldalát itt találjátok, írjatok neki üzenetet.

Czumpf ImreCzumpf Imre (1898-1973): Festő, restaurátor. Autodidakta. Művészeti tanulmányait a Fővárosi Iparrajziskolában kezdte, majd a nyergesújfalui szabadiskolában tanult. Mesterei: Kernstok Károly, Rippl-Rónai József. Párizsban és Olaszországban tett hosszabb tanulmányutat. Budapesten működött az Atelier tervezőműhely tanáraként, később restaurátorként. Első képeit 1915-ben állította ki. Az 1920-as évektől rendszeresen szerepelt csoportos kiállításokon, 1927-ben a Műcsarnokban, 1945-52 között négy alkalommal az Ernst Múzeumban voltak láthatók művei. Egyéni kiállítást rendezett 1936-ban a Fészek Klubban, 1965-ben Londonban. Halála után, 1981-ben Győrött, Szentendrén, 1994-ben az Óbudai Társaskörben rendeztek műveiből emlékkiállítást. Művei megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galéria és a győri Xantus János Múzeum Gyűjteményében. (Forrás: Kieselbach Galéria és Aukciósház.)

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Kertész András szerint:

    Bezzeg, láttad volna 1919 márciusában móricka…..:-)))!

  2. Kemu szerint:

    Ismered?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top