+ Film

Elhunyt Garry Shandling

A hatvanhat éves színész-humoristát a hazai közönség leginkább a Vasember 2 és az Amerika kapitány: A tél katonája című filmekből ismerheti.

Elhunyt az amerikai komikus, színész, író, producer és rendező Garry Shandling, akit a hazai közönség leginkább a Vasember 2 és az Amerika kapitány: A tél katonája című filmekből ismerhet.

A 66 éves színész március 24-én kapott szívrohamot Los Angelesben, ahol azonnal kórházba szállították, életét azonban nem tudták megmenteni.

Garry Shandling 1949. november 29-én született Chicagóban, ám az arizonai Tucson városában nőtt fel. Első diplomáját villamosmérnök szakon szerezte, de tanult marketinget és kreatív írást is. 1973-ban költözött Los Angelesbe, ahol egy reklámügynökségnél dolgozott: többek között az NBC csatornán futó népszerű szitkom a Sanford and Son forgatókönyvét írta.

Egy súlyos autóbalesetet követően kezdett el stand-up comedy esteken fellépni: balesete történetét beépítette műsoraiba. 1986 és 1990 között Alan Zweibellel együtt hozta létre az It’s Garry Shandling’s Show című műsort, amely nagy sikert hozott számára, munkáját pedig számos díjjal is elismerték.

Az amerikai közönség az 1992-1998 között futó The Larry Sanders Show című sorozatáért is rajongott, amelyet három Emmy-díjjal jutalmazott a televíziós szakma.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top