+ művészet & politika

Fischer Iván: A zene hangjait nem nyomják el az erőszak hangjai!

Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) európai turnéja során ellátogatott Brüsszelbe is. Fischer Iván mély együttérzéséről biztosította a terrortámadás áldozatinak hozzátartozóit.

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) az elmúlt tíz napban hét európai városban adta elő Gustav Mahler monumentális 3. szimfóniáját hangos sikerrel, teltházas hangversenytermekben. A turné állomásai között volt Róma, Milánó, Barcelona, és a terrortámadások áldozatául esett Brüsszel is.

A Budapesti Fesztiválzenekar a remény üzenetét vitte el a Scalába.

– olvasható a zenekar milánói fellépése után megjelent beszámolóban.

Gustav Mahler grandiózus 3. szimfóniáját az elmúlt tíz évben senki sem adta elő a Scalában, a zenészek pedig úgy játszottak, mintha az életük múlt volna rajta.

írta a Bachtrack szerzője.

A bolognai koncerttel zárult olaszországi koncertsorozat után a BFZ Brüsszelben folytatta turnéját. A Fesztiválzenekar és zeneigazgatója ezúton is szeretné kifejezni együttérzését a robbantásos merénylet áldozatainak családtagjai felé. Fischer Iván a zenekar blogján így írt:

Szeretném mély együttérzésemről biztosítani a brüsszeli közönség tagjait, megígérve, hogy a zene hangjait nem nyomják el az erőszak hangjai, hogy újra jövünk, és muzsikálni fogunk.

A zenekar a lengyelországi Wrocławban is muzsikált, miután a kritika tökéleteshez közelinek nevezte a zenei megformálást.

A munka itthon sem áll meg. A BFZ a 100 perces szimfóniát a napokban lemezre veszi a Channel Classics gondozásában. A következő nemzetközi turné májusban lesz, amikor a Fesztiválzenekar egy Mozart-programmal koncertezi végig London, Brugges, Baden- Baden és Amszterdam hangversenytermeit. Előtte azonban a közönség itthon is meghallgathatja a Requiemet, az A-dúr klarinétversenyt és az angol nyelvű A varázsfuvolát május 4-én, 6-án és 8-án a Müpában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top