+ Irodalom

Izgalmas programokkal vár az Irodalom Éjszakája

Irodalom Éjszakája

A helyszíneken ismert előadóművészek – köztük Kulka János, Szacsvay László és Haumann Péter – olvasnak fel 22 ország irodalmi alkotóinak műveiből. Az esemény célja formabontó stílusban hozni közelebb az érdeklődőkhöz a világirodalmat.

Több mint 20 budapesti helyszínen tartanak felolvasást kortárs és 20. századi alkotók műveiből március 31-én az Irodalom éjszakáján.

A helyszíneken ismert előadóművészek – köztük Kulka János, Szacsvay László és Haumann Péter – olvasnak fel 22 ország irodalmi alkotóinak műveiből – áll az Irodalom éjszakája internetes oldalán, amely szerint az esemény célja formabontó stílusban hozni közelebb az érdeklődőkhöz a világirodalmat.

Többek között a Katona József Színház társalgójában vagy más néven „színészbüféjében” Vajdai Vilmos olvas fel az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett norvég író, Per Petterson Sodrásban című regényéből, míg a Földalatti Vasúti Múzeumnál Fullajtár Andrea tolmácsolásában hallható részlet Ondrej Neff cseh író Sötétség című művéből. A török irodalmat Orhan Pamuk A fehér kastély című műve képviseli, amelyből Papp Endre olvas fel a Projekt Galériában.

A Margó díjas Totth Benedek Holtverseny című regényéből Dér Zsolt olvas fel az Erzsébet híd egyik kábelkamrájában – itt korábban még sosem rendeztek irodalmi programot -, Dazai Oszamu (1909-1948) japán író Villon felesége című könyvéből pedig Pálmai Anna, Ujlaki Dénes és Tóth Anita ad elő a Katona József Színház színpadán. A Papnövelde utcai Ráth-ház pincéjében található régi pékkemencénél Mészáros Béla olvas fel az izraeli Etgar Keret Boldog boldogultak című regényéből.
A 19 órától kezdődő, félóránként ismétlődő felolvasásokon a részvétel ingyenes, és nem igényel előzetes regisztrációt. A rendezvényt szintén ingyenes koncert zárja a Katona József Színház előcsarnokában, ahol a színészek hiphop-, rap-, valamint reggae számokat adnak Máthé Zsolt slam-poetry szövegeivel – olvasható a www.irodalomejszakaja.hu oldalon.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top