+ Film

Navahó nyelvű szinkronnal mutatták be a Némó nyomában című animációs filmet

Némó nyomában

A filmet megtekintő gyerekek szülei szerint ez a produkció is segíthet a navahó nyelv életben tartásában. Az első navahó szinkronos hollywoodi film a Star Wars IV. rész – Egy új remény volt. A kultikus sci-fit 2013-ban fordították le navahóra.

Navahó nyelvű szinkronnal is bemutatták a Némó nyomában című nagy sikerű animációs filmet, ez már a második mozis produkció, amelyet saját, ősi nyelvén is megtekinthet az Egyesült Államok északi részén élő navahó közönség.

 A Némó nyomában című családi animációt péntektől játsszák az Egyesült Államok északi részén, a navahók lakta területen lévő mozikban. A Disney és a Pixar stúdió szakemberei elmondták: azért esett a választásuk a gyerekeknek szóló tengeri kalandra, mivel abban csak állatfigurák szerepelnek és pár dal. A film navahó szinkronjának szereposztásába néhány flagstaffi gyermeket is beválogattak.

A filmet megtekintő gyerekek szülei szerint ez a produkció is segíthet a navahó nyelv életben tartásában. Az első navahó szinkronos hollywoodi film a Star Wars IV. rész – Egy új remény volt. A kultikus sci-fit 2013-ban fordították le navahóra.

Az űrsaga jogai is a Disneynél vannak. A stúdió szinkronrészlegének elnökhelyettese hangsúlyozta a navahó nyelv fontosságát, és emlékeztetett arra, hogy a II. világháborúban milyen nagy szerepet játszottak a navahó kódfejtők.

Egy nagyszerű nyelv megőrzéséért akarunk dolgozni

– tette hozzá.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top