+ Természet

Milliónyi fát ültet halott fia emlékére a gyászoló anya

Az asszony célja az, hogy újraerdősítse az Alasan-sivatagot, teljesítve ezzel elhunyt fia álmát.

Yi Jiefeng egy sanghaji hölgy, aki az elmúlt 12 évben több millió facsemetét ültetett el Belső-Mongóliában. Az asszony célja az, hogy újraerdősítse az Alasan-sivatagot, életben tartva ezzel 16 éve elhunyt fia emlékét.

2000-ben Yi egyetlen fia, Yang Ruizhe egy közlekedési baleset áldozata lett és a nő teljesen összetört. Később megtalálta a módját annak, hogyan birkózzon meg a gyásszal és életét fia álmának beteljesítésére szentelte.

Ruizhe nagy vágya volt, hogy megállítsa az elsivatagosodást Belső-Mongóliában és az anyja teljesíteni akarta a fiú kívánságát.

Gyerekkora óta imádta a természetet. Megérintették az olyan dolgok, mint a szél, eső, növényzet és az állatok.

fotó: Homeland Green

fotó: Homeland Green

2003-ban Yi és a férje a fiúk életbiztosításából származó 30 millió jenből (270,000 dollár) megalapították a Green Life nevű nonprofit szervezetet. Bár kezdeti tapasztalatlanságuk miatt az elején nem jártak sikerrel, nem adták fel.

fotó: Homeland Green

fotó: Homeland Green

Miután kifogytak a pénzből, szakértők, adakozók és önkéntesek segítségével folytatták a projektet. A volontőrök többnyire olyan emberek, akik maguk is elvesztették gyermekeiket és Yi projektékben látják a kapaszkodót. Az alapító hölgy nagyon örül, hogy sok embernek segíthet lelki békéje megtalálásában, ráadásul közben a környezetért is tesznek:

A földön mindenkinek megvan a maga a gyengesége, de ha összefogunk egy nagy erővé válhatunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top