+ Képzőművészet

Lenyűgöző a 70 év után felfedezett érintetlen párizsi lakás

Az gazdagon berendezett apartmanban találtak kitömött struccot, szerelmes leveleket, de egy vagyont érő Boldini festményt is.

Minden régiséggyűjtő álma egy olyan lakást, amelyre még pár éve bukkantak rá Párizsban. Az elhagyatott rezidencia egy komplett időkapszula, ami 70 éven keresztül érintetlen maradt. Az gazdagon berendezett apartman Madame de Florian színésznő tulajdona volt, aki a II. világháború alatt, 1942-ben mindenét hátra hagyva távozott Párizsból.

5

6

A hölgy 2010-ben 91 évesen halt meg Dél-Franciaországban és a lakást csak ezután, több mint 70 évvel a távozása után fedezték fel. Az 40-es évek pompáját idéző ingatlanban vannak egészen hétköznapi tárgyak, úgy mint hajkefék, papírok, de olyan furcsa dolgokkal is találkozhat az embert, mint egy kitömött strucc, egy eredeti Mickey egér baba vagy a Madame de Florian nagymamáját ábrázoló festmény.

1

A nagyiról később kiderült, hogy Giovanni Boldini egykori múzsája volt és a festményt is maga a művész készítette. A képet azóta csillagászati áron, egész pontosan 2, 1 millió euróért eladták.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Honig Henrik szerint:

    A nagymamám volt!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top