+ Film

Életműdíjat kap Tarr Béla

A Sofia Award díjjal korábban többek között Wim Wenders, Alan Parker, Volker Schlöndorff, Costa-Gavras és Otar Joszeliani filmrendezők munkásságát ismerték el.

A filmművészet gazdagításában betöltött kiemelkedő szerepéért a 20. Szófia Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját veszi át ma este Tarr Béla.

Tarr filmjei egész hónapban műsoron lesznek a szófiai Dom na Kinotóban a március 10-én kezdődött filmfesztivál és a Filmalap nemzetközi részlegeként működő Magyar Filmunió közös szervezésében. A retrospektív vetítéssorozat keretében tíz alkotás lesz látható 35 mm-es kópiákról, köztük Tarr legelső filmje, az 1977-ben forgatott Családi tűzfészek, a világhírt meghozó Kárhozat 1987-ből, és az utolsó Tarr-film, A torinói ló, mely 2011-ben elnyerte a Berlinale nagydíját és számos további rangos szakmai díjat.

Klaus Eder, a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) főtitkára adja át Tarr Bélának szombat este a szófiai fesztivál életműdíját, a Sofia Awardot. A 2006-ban alapított díjjal korábban többek között Wim Wenders, Alan Parker, Volker Schlöndorff, Costa-Gavras és Otar Joszeliani filmrendezők munkásságát ismerték el.

A díjátadót a világhírű magyar rendező, Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmjének vetítése követi.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top