+ Képzőművészet

Kulcsokat gyűjt a japán képzőművész magyarországi installációjához

Siota Csiharu

Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit – írja Siota Csiharu.

Keresés a weben

Bárki részese lehet a neves japán képzőművész, Siota Csiharu magyarországi installációjának, ha április 17-ig elviszi valamelyik gyűjtőpontra régi, már használaton kívüli kulcsait. Siota Csiharu Emlékeső című installációja 2016. május 13-tól látható majd az FMC-hez tartozó Szentendrei Képtárban.

A neves művész a kiállítóteret piros fonalakkal hálózza be, melyekre fémkulcsokat helyez, összesen tizenötezer darabot. A kulcsok összegyűjtésére a művész és a Ferenczy Múzeumi Centrum szerdán kampányt indított: az ország számos helyszínén gyűjtődobozokat, illetve -üvegeket helyeztek el, és aki a következő hetek során kulcsot adományoz a projekthez, ingyen tekintheti majd meg a kiállítást.

Siota Csiharu szerint bármilyen kulcsnak örül: egy régi otthon kulcsainak, a ruhásszekrény kulcsainak, bármilyen kulcsnak, amiről már azt sem tudni, mit nyit.

Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit. A kulcsa az installáció része lesz, üzenete pedig bekerülhet a kiállítást kísérő katalógusba.

Az FMC Szentendrén, Budapesten, Debrecenben, Egerben, Gödöllőn, Leányfalun, Nagyváradon, Szabadkán és Szegeden alakított ki gyűjtőpontokat, de ezek száma a következő hetekben várhatóan tovább nő majd. A pontos helyszínekről a Ferenczy Múzeumi Centrum közösségi oldalán lehet tájékozódni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top