+ Irodalom

Hogyan veszíts el egy könyvet egy pillanat alatt?

veszíts el egy könyvet

Március 18-tól 20-ig ismét nagy könyvelhagyó hétvége lesz, ekkor ünnepeli a nyolcadik születésnapját a Veszíts el egy könyvet! játék. A cél idén sem változott: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse.

Március 18-tól 20-ig ismét nagy könyvelhagyó hétvége lesz, ekkor ünnepeli a nyolcadik születésnapját a Veszíts el egy könyvet! játék. A cél idén sem változott: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse.

Akárcsak az elmúlt években, idén is lesz játék a játékban, hiszen egy nyereményjáték is színesíti a könyvelhagyó hétvégét.

Aki nyerni szeretne, annak nem kell mást tenni, mint elveszíteni egy könyvet a nagy könyvelhagyó hétvégén (március 18-20.), és azt regisztrálni a játék honlapján. A frissen elveszített könyv fotóját a játék Facebook oldalára kell feltölteni a könyv szerzőjével és címével együtt. A könyvelhagyó hétvége fődíja egy több mint 50 ezer forint értékű könyvcsomag az Alexandra Kiadó és Könyváruházak jóvoltából, Orosháza-Gyopárosfürdő felajánlásaként pedig a pályázók között vigaszdíjként kisorsolnak még egy-egy, két fő részére szóló gyopárosfürdői élményfürdő belépőt is.

A nyereményjáték három napig tart, és a március 20-án éjfélig feltöltött képek tulajdonosai vesznek majd részt a sorsolásban. Egy személy csak egy fotóval pályázhat a fődíjra.

Ugyancsak a Veszíts el egy könyvet! születésnapjához kapcsolódóan március 19-én, szombaton országos könyvesblogger találkozót is szervez az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár a könyvtárban. 14 órától kerekasztal beszélgetés lesz, 16 órától főtéri felolvasó flashmob (közös, tízperces felolvasás, majd könyvelhagyás), 17 órától pedig Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estjére várnak mindenkit.

Végezetül egy kis gyorstalpaló a Veszíts el egy könyvet!-ről…

Hogyan veszíts el egy könyvet egy pillanat alatt?

  • Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod.
  • Regisztráld a könyved a weboldalon, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával.
  • Veszítsd el a könyved! A parkban egy padon, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.
  • Ennyi. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de az oldalon jelzi is a megtalálást. Erről te e-mailt is fogsz kapni.
  • A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten.
  • És így tovább, és így tovább.

A 8. könyvelhagyó hétvége főtámogatója: Nemzeti Kulturális Alap, Alexandra Kiadó és Könyváruházak

Támogató: Orosháza-Gyopárosfürdő, Szépírók Társasága

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top