+ Film

Ismerd fel a lassított mozgóképekről az 56-os forradalom arcait!

Ki kicsoda 56-ban

– Játszani, beszélgetni hívunk mindenkit, akit érdekelnek az archív képek. 1956-os fényképeket és lelassított filmfelvételeket teszünk közzé, hátha lesznek olyanok, akik ráismernek rokonaikra, ismerőseikre vagy saját magukra – olvasható a Fortepan és az OSA Archívum közös felhívásában.

Ki kicsoda játékot indít a Fortepan és az OSA Archívum: naponta tesznek közzé oldalukon az 1956-os forradalom alatt készült fényképeket és lelassított filmfelvételeket, hogy megtalálják az egykori tüntetőket.

– A forradalom csendes napjaiban rengetegen voltak az utcákon. Sokan a tüntetőkhöz, később a fegyveres ellenállókhoz csatlakoztak, mások egyszerűen élelemhez szerettek volna jutni, vagy csak úgy, körbenézni a háborús hangulatú Budapesten

– írják a Ki kicsoda 56-ban Facebook-oldalon.

Játszani, beszélgetni hívunk mindenkit, akit érdekelnek az archív képek. 1956-os fényképeket és lelassított filmfelvételeket teszünk közzé, hátha lesznek olyanok, akik ráismernek rokonaikra, ismerőseikre vagy saját magukra – 60 évvel ezelőtt.

– olvasható a felhívásban.

A tippeket kommentekben és privát levélben is várják a készítők.

Szóljanak a nagyszülőknek és ültessék őket a képek elé. A kép- és filmanyagot naponta frissítjük, de szívesen veszünk Önöktől is archív felvételeket a családi albumból. Keressük meg egymást!

– írják az oldalon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top