+ Irodalom

Fekete tappancsok a rejtélyes gyermekrablás nyomában

Szimatol a macskabanda

Elrabolt kislány, váltságdíjat követelő levelek, sötétben tapogatózó rendőrség. Ki segít ebben a szorult szituációban? Természetesen Winston Churchill és a hátsó udvar macskái.

Elrabolt kislány, váltságdíjat követelő levelek, sötétben tapogatózó rendőrség. Lehetne ez egy nyomasztó krimi kiindulópontja is, melyben cigit pöfékelő, kalapos detektív próbálja felgöngyölíteni az ügyet, de így talán fájdalmasan közhelyes lenne. Akármilyen furcsán is hangzik, ezúttal cicák és gyerekek erednek a rejtély nyomába. Március 21-én jelenik meg a Manó Könyvek kiadásában a Winston 2. – Szimatol a macskabanda című kötet, méghozzá Frauke Scheunemann tolla nyomán. Van ám a könyvnek első része is, mely Winston 1. – Kandúr titkos küldetésben címen jelent meg 2015-ben.

A macskás-nyomozós könyv fő célközönsége elsősorban a gyerekek. Főszereplőnk a Winston Churchill nevű kandúr, aki imádja, amikor legjobb barátja, Kira dögönyözi a kanapén. A gondtalan, dorombolós napok egyhangúsága akkor törik meg, amikor elrabolják Kira osztálytársnőjét, Emíliát. Nyilván mindenki kapizsgálja már, hogy nem hétköznapi kandúrral van dolgunk, hanem egy szuperintelligens és érzékeny négylábúval. A Szimatol a macskabanda kötetben Winston Churchill és a hátsó udvar macskáinak szövevényes nyomozásába leshetünk bele. A könyvet elolvasva két szó ötlött fel bennem hirtelen: kedves és könnyed. Merthogy hiába a krimi szál, a kötet elsősorban a barátság, bajtársiasság témájára fókuszál, és természetesen a házi kedvencekre. Frauke Scheunemann szerencsére nem oktatni, sokkal inkább szórakoztatni kíván. Sikerül is neki: anélkül pörög szemünk előtt a sztori, hogy elcsépelt életbölcsességeket csomagoltak volna bele, ugyanakkor néhány gondolat erejéig a felnőtt élet kérdéskörét is érinti. A Szimatol a macskabanda szórakoztató, mai nyelven szólva igazán jópofa olvasmány. A vidám, csacsogós nyelvezetnek köszönhetően örömmel ugrunk fejest a krimibe. Apropó, krimi, a szerző a nyomozós szálat is rendkívül ügyesen bontotta ki: a sztori nincs túlbonyolítva, de egyáltalán nem is bárgyú a történet. Azok a gyerekek, akik imádják a négylábúakat – pláne a macskákat – valószínűleg nehezen teszik majd le Frauke Scheunemann kötetét, de azon sem lepődöm meg, ha a szülők is ráteszik a mancsukat a könyvre.

Akinek felkeltette érdeklődését a szimatoló macskabanda, itt bele is olvashat Frauke Scheunemann szerzeményébe!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top