+ művészet & politika

Ákos dalait fogja énekelni Kádár János és Rajk László

kádár jános

Ákossal ünnepli az 56-os forradalom 60. évfordulóját az Operaház abban a kamaradrámában, amit ez év október 23.-án mutatnak be, és amely Kádár János utolsó beszédéből készült.

Ákossal ünnepli az 56-os forradalom 60. évfordulóját az Operaház abban a kamaradrámában, amit ez év október 23.-án mutatnak be, és amely Kádár János utolsó beszédéből készült.

Az Operaház honlapján olvasható, hogy az Ókovács Szilveszter koncepciójából készült darabot Novák Tamás fogja rendezni, látvány és videó Kiss Sándor. Szereposztás még nincs, vagy minden szerepet az N. N. monogramot viselő színész fog játszani – derül ki a színház honlapjáról:

1989. április 12-én az MSZMP Központi Bizottságának zárt ülésén váratlanul felszólalt Kádár János. Az akkor 77 éves pártfőtitkár a rendszerváltozás előtt nem sokkal próbált számot vetni az 1945 után történtekben vállalt szerepével, felelősségével. Csapongó, sokszor szinte összefüggéstelen beszéde régi bűnök súlyától görnyed, és a sok csönd és mellébeszélés közt beszűrődik a valóság is a maga iszonyatával.
Az 1956-os forradalom 60. évfordulójának alkalmából az utolsó beszédből készült kamaradráma Kovács Ákos dalaival kerül színre az Operaház különleges helyszínén.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top