Sokkoló videó a túlfogyasztásról és az emberi mohóságról

447293345

Elgondolkodtató 6 perc következik a fogyasztás mindenek-felettiségéről, valamint a modern állattenyésztésről és feldolgozásról, Ron Fricke tolmácsolásában. A zavarba ejtő részlet a Samsara című dokumentumfilm egyik jelenete, mely az élelmiszeriparban uralkodó kegyetlen körülményekre, illetve a túlfogyasztásra hívja fel a figyelmet.

A ‘szamszára’ szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a 2011-ben bemutatott film kiindulási pontját is: Ron Frickle és Mark Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.

A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.1 hozzászólás

Írd le a véleményed!
  1. Alexa Nagy Eff

    Azért ez nagyon kemény!!! Rohadt szemét állat az emberi faj, ebből is látszik!De gyakorlatilag egymással is így viselkedünk!


Új hozzászólás