+ Film

Sokkoló videó a túlfogyasztásról és az emberi mohóságról

A Samsara című dokumentumfilm megdöbbentő részlete az élelmiszeriparban uralkodó kegyetlen körülményekre és a túlfogyasztásra hívja fel a figyelmet.

Elgondolkodtató 6 perc következik a fogyasztás mindenek-felettiségéről, valamint a modern állattenyésztésről és feldolgozásról, Ron Fricke tolmácsolásában. A zavarba ejtő részlet a Samsara című dokumentumfilm egyik jelenete, mely az élelmiszeriparban uralkodó kegyetlen körülményekre, illetve a túlfogyasztásra hívja fel a figyelmet.

A ‘szamszára’ szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a 2011-ben bemutatott film kiindulási pontját is: Ron Frickle és Mark Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.

A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top