+ Zene

Ashvini Modak bemutatja a legbonyolultabb hidusztáni énekformát

Ashvini Modak

Ashvini Modak éneke mágikus keveréke az elhivatottságnak és a tehetségnek. Ashvini egyike azon keveseknek, akik a Tappa-t, a hindusztáni ének legbonyolultabb formáját tudják énekelni.

Ashvini Modak éneke mágikus keveréke az elhivatottságnak és a tehetségnek. Ashvini egyike azon keveseknek, akik a Tappa-t, a hindusztáni ének legbonyolultabb formáját tudják énekelni.

The Times Of India

Ashvini Modak

Ashvini Modak

A Trafó hiánypótló indiai zenei sorozata március 6-án 20 órakor a sorozatban is kivételes koncertet kínál. Ezúttal ugyanis egy énekes, Ashvini Modak egy harmónium és egy tablajátékossal lép fel. Maga az indiai zenei esemény is ritka alkalom a hazai zenei életben, a színtér énekes művészeit pedig még ritkábban láthatjuk az országban. Most a hindusztáni klasszikus zene egyik legnagyobb tehetsége kedvez a műfaj kedvelőinek.

Ashvini Modak zenei adottságait már ötéves korában felismerte édesanyja Smt. Latika V. Vyaghrambare, korának híres énekesnője. Anyai nagyapja P. G. Sukhatme a marathi színház művésze szintén segítette a fiatal tehetséget. Később Pt. Shri Bimalendu Mukherjee, az Imdadkhani Gharana egyik különleges zenésze és tanítója házába költözött, ahol éveken keresztül részesült a hagyományos indiai oktatás, a Guru Shishya Parampara áldásában. Jelenleg a Kirana Gharana (Kirana éneklési stílus) világhírű mestere, Padmabhushan Dr. Prabha Atre tanítja.

Ashvini Modak

Shekar Ganeshan

A Khyal éneklési stílus mellett Ashvini olyan rövid klasszikus stílusokban is otthonosan mozog, mint a Thumri, Dadra, Bhajans, vagy épp a Tappa. Ashvini az All India Radio (AIR) énekese, és számos koncertet adott világszerte.

Shekar Ganeshan harmóniumjátékos is fellép az esten, aki Pandit Vyas Murti Katti (Bangalore) tanítványa. Jelenleg Pandit Shubendra Rao tanítványa, énekes és tabla szólók elismert kísérője. Olyan nagyszerű zenészeket kísért, mint Ustad Akram Khan (tabla), Pandit Gokulotsav Maharaj, Vidushi Shano Khurana, Pandit Harish Tiwari, Pandit Deepak Chaterjee. Shekar az All India Radio, az indiai klasszikus zenei rádió művésze.

Ashvini Modak

Vikas Naregal

Vikas Naregal tablajátékos egy híres zenészcsalád gyermeke. Pt. Hire Gowdal kezdte tanítani, majd 12 évesen lett a híres tabla guru Pt. Ravindra Yavagal tanítványa. Mesterén keresztül része lett a leszármazási láncnak, melynek megalapozója Ahmad Jaan Thirakwa, a XX. század egyik leghíresebb és legkiválóbb tablajátékosa volt.

Koncertjei mellett a bangalore-i Sarala Zenekadémia tabla tanára. Számos szólókoncertet adott világszerte, és kiváló zenészek kísérőjeként is körbeutazta már Indiát és Ázsiát.

Ashvini Modak – ének
Shekar Ganesan – Harmonium
Vikas Naregal – Tabla

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top